» Ausztria

» Ausztria » Steiermark

Nyáron is üzemelő felvonók Stájerországban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nyáron is üzemelő felvonók Stájerországban.


Dachstein

Az új nagykabinos felvonó az 1966 és 1969 között megépített Dachstein-Südwand felvonót váltotta fel. A Dachstein felvonót egy új, innovatív kabinnal szerelték fel, amely egy különleges újdonsággal is szolgál a látogatóknak: egy balkonnal. A balkon, amelyen 10 utas foglalhat helyet, még feledhetetlenebbé teszi a feljutást. Az új kabin túlnyomó részt üvegből áll, hogy az utasok zavartalanul élvezhessék a kilátást.

A hegyállomásnál található a Sky Walk kilátó és a Dachstein Jégpalota.

Ramsau - Rittisberg

Rittisberg a dachsteini régió legnagyobb és legjobb kalandhegye. A 4 üléses libegő hegyállomásán a gyerekeket egy nagy játszótér és babakocsival is járható túrautak várják.

Hauser Kaibling

A Hauser Kaibling az Enns völgy felett magasodó, felvonóval könnyen elérhető, füves hegycsúcs, gyönyörű panorámával és sok báránnyal.

Planai

A Planai hegycsúcson kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak. A Planai minden nyári kívánságot teljesít: túrázás, hegyi bringázás, a Hopsiland felfedezése a gyerekekkel, relaxálás vagy kulináris kényeztetés.

A Planai Seilbahn (Golden Jet) kiskabinos drótkötélpáya Schladmingból indul a Planai csúcsra.

Hochwurzen

A Hochwurzen hegycsúcsára közlekedő modern, tízszemélyes kabinos felvonóval kedvelt túraútvonalak kiindulópontjai érhetők el kényelmesen. A bátrak a hegyről Mountain-gokart, nyári szánkó vagy óriás roller segítségével is lejuthatnak.

A hegyen található túrautak egyike a 2019-re teljes mértékben felújított Bankerlweg, vagyis a Padok útja, amely mentén számos pihenőhely található különleges és eredeti padokkal: a kínálat a szerelmesek padjától kezdve a családi padon át a naplementepadig terjed. 

Reiteralm

A gyönyörű alpesi környezet az biciklisek eldorádója: hegyikerékpáros ösvények és Ausztria legnagyobb hegyikerékpáros játszótere várja a látogatókat.

A pályák könnyen elérhetők a kedden, pénteken és vasárnap közlekedő Preunegg Jet kabinos felvonóval, vagy autóval minden nap a Reiteralm alpesi úton.

Riesneralm

A Schladming-Dachstein régióban található Donnersbachwald felvonójának hegyállomásánál turizmus innovációs díjjal kitüntetett attrakciók várják a gyerekeket.

Turracher Höhe

Turracher Höhén nyáron is változatos hegyi élmények várják a látogatókat. A gyerekeket pedig Nocky Nyuszi hívja játszani.

A "Nocky"s AlmZeit" - Játék- és élményvilág, gyerek túraút 2.000 m magasban, a felvonó hegyállomásán, Nocky Flitzer alpesi hullámvasút indulópontjánál található.

Mariazell

Mariazell hegyvilága kedvelt kirándulási és túrahely. A gyerekek sem maradnak élmény nélkül: rollerpálya, fürdőtó, favágó élményvilág várja őket.

A mariazelli Bürgeralpe kedvelt kirándulási és túrahely. A Mariazell felett magasodó hegyre gyalogosan vagy kabinos felvonóval is fel lehet jutni. Csak pár percre a bazilikától, Mariazell kellős közepén található a kabinos felvonó völgyállomása. A szép kilátás mellett a hegyen hegyi-tó, az Erzherzog-Johann kilátó, favágó élménypark és több hangulatos alpesi kunyhó várja a látogatókat.

Tauplitz

A Tauplitzalm Európa egyik legszebb alpesi területe hegyi tavakkal, kunyhókkal és virágos tájakkal.

A völgyből libegővel juthatunk fel 1.650 m magasan elterülő Tauplitzalm fennsíkra. A szép alpesi tájon kellemes túrákat tehetünk.

Kreischberg

Murau a legnépszerűbb osztrák síterület a magyarok körében, de Murau és Kreischberg környéke nemcsak télen nyújt felejthetetlen élményt. 

Kreischberg felvonójával 1.715 m magasra jutunk fel. Itt dinópark várja a gyerekeket

Lachtal

A Lachtal 6 személyes kabinos liftjével 2000 méteres magasságig viszi föl. A hegyi állomás pompás kirándulások ideális kiindulási pontja - a hegyi kunyhóktól a hegygerincig a csodás panoráma mindenkinek tartogat valamit. 

Aflenz - Bürgeralm

A Hochschwabmassive szívében található Aflenzer Bürgeralm 800 - 1.810 méteren helyezkedik el és leginkább családoknak ideális üdülőhely. A Skywalk kilátóplatformról fantasztikus kilátás tárul elénk.

A kirándulók Aflenz gyógyhelyről indulva az Aflenzer Bürgeralmra a kétszemélyes ülőfelvonóval (új ülésekkel és kerékpárszállítóval felszerelve) juthatnak fel. 

Schöckl

Schöcklseilbahn kabinos felvonóval a Schöckl csúcsára (1435 m) juthatunk fel, ahonnan a gyerekek bobbal száguldozhatnak le a 800 méterrel lejjebb fekvő völgybe.

A hegyen a nyári bobpálya, a Sommerrodelbahn Hexenexpress, discgolf pálya és játszótér található. A hegyi kirándulóutak babakocsival is járhatók. A biciklisek mountenbike pályán próbálhatják ki ügyességüket.

A hegyi vendégfogadókban megkóstolhatjuk a stájer ételeket.Tartomány:Steiermark
GPS: 47° 15′ 0.00036″, 15° 9′ 59.9994″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward