Megvan mikor és mennyit kell fizetni a belépésért Velencébe

2023. szeptember 5.

print Hetedhétország.hu

Megvan mikor és mennyit kell fizetni a belépésért Velencébe

 Azoknak az utazóknak, akik nem éjszakáznak a városban.





2024-től belépődíjat kell fizetniük a Velencében tartózkodó egynapos turistáknak. Azoknak az utazóknak, akik nem éjszakáznak a városban, 5 eurós hozzájárulást kell majd fizetniük - döntött az önkormányzat turisztikai bizottsága.

Az összeget egy tesztfázisban 30 napon szedik majd be, főként ünnepnapokon és hosszú hétvégéken. A pontos napokat, amelyeken az egynapos turistáktól pénzt kérnek majd, a következő hetekben teszik közzé - közölte az önkormányzat.

A cél az idegenforgalmi roham szabályozása. Bizonyos napokon több mint 100 ezer turista tombol a lagúnavárosban. A foglalási rendszert már a következő hetekben tesztelni fogják.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy sürgősen új egyensúlyt kell találnunk a Velencében élők, tanulók és dolgozók, valamint a várost látogatók jogai között. Ezért bizonyos időpontokban és bizonyos napokon szükség van a forgalmi áramlatok innovatív irányítására, amely visszafoghatja a nappali turizmust" - nyilatkozta az önkormányzat idegenforgalmi biztosa, Simone Venturini.

Luigi Brugnaro polgármester szerint a pénzt elsősorban a történelmi város karbantartására és takarítására fordítják majd. Velence évek óta küzd a turistaáradat ellen, újra és újra megpróbálja különböző stratégiákkal kordában tartani a tömegeket.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play