Ezek Németország legszebb karácsonyi vásárai

2023. október 20.

print Hetedhétország.hu

Ezek Németország legszebb karácsonyi vásárai

Németországban november végén nyitnak meg az első karácsonyi vásárok. Bemutatjuk a legszebbeket.





Karácsonyi vásár a Ravenna-szurdokban

A Fekete-erdőben található Ravenna-szurdokban található karácsonyi vásár az igazi karácsonyi vásárrajongóknak kötelező program. A szurdokban egy 40 méter magas vasúti viadukt alatt minden évben mintegy 40 kunyhó fészkel be a szurdokba, és ünnepi hangulatot áraszt ünnepi világításukkal és karácsonyi kiállításaikkal.

Itt például kézzel készített ruhákat, ékszereket és fafaragásokat vásárolhat, és természetesen a kulináris élvezetek terén is bőven akad kínálat: a Ravennaschlucht karácsonyi vásárán a forralt bor mellett vadkülönlegességeket, fekete-erdei pálinkát és freiburgi csemegéket is kínálnak.

Időpont: Ravenna-szurdok, Adventi hétvégék (november 24-26., december 1-3., december 8-10., december 15-17.).

Belépő: 16 óra előtt érkezés esetén 5,50 euró, 16 óra után 7,50 euró, hat és 15 év közötti gyermekek számára ingyenes, parkolás 8 euró. Jegyek csak online foglalhatók

Nyitvatartás: péntek 15-21 óra, szombat 14-21 óra, vasárnap 14-20 óra.

Nürnbergi karácsonyi vásár

(c) flikr/Dunk

A nürnbergi Christkindlesmarkt minden évben a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. A piac az egyik legszebb és legrégebbi Németországban, és minden évben ünnepélyesen, a Jézuska prológjával nyitják meg (2023. december 1-jén 17.30-kor).

Itt mindenképpen meg kell kóstolnia a nürnbergi mézeskalácsot, a nürnbergi bratwurstot vagy a Zwetschgenmännle-t. És ne hagyja ki a Nürnbergi Gyermekek Fényparádéját sem. (Mindig december második csütörtökén)

Időpont: 2023. december 1. és 24. között

Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 10-21 óráig, december 1. 10-22 óráig, december 24. 10-14 óráig.

Karácsonyi vásár és karácsonyi erdő Goslarban

Goslar festői óvárosát az év bármely szakában érdemes felkeresni, de különösen szép télen, amikor a goslari karácsonyi vásár zajlik. A régi favázas házak által keretezett vásáron 60 festői faházikó mellett sétálhat el, lehetőleg forralt borral vagy punccsal a kezében, és nézegetheti a kirakodóvásárokat. 

A piacot a Marktplatzon, a Marktkirchhofon, a Marktstraße-n és a Schuhhofon tartják. Ez utóbbin található a goslari karácsonyi vásár fénypontja: a karácsonyi erdő. Itt 60 karácsonyi fényben úszó tűlevelű fenyőfa körül pihenhet, ehet egy falatot, vagy élvezheti a hangulatos beszélgetést.

Goslarban a városháza karácsonyi vásárán forralt bor, sült mandula és kézműves termékek várják a vendégeket. A piacot körülvevő történelmi épületek gondoskodnak a megfelelő hangulatról.

Időpont: 2023. november 29. és december 30. között

Nyitvatartás: Karácsonyi piac: hétfőtől vasárnapig 11 órától 20 óráig; Karácsonyi erdő: hétfőtől vasárnapig 11 órától 22 óráig; szenteste 11 órától 14 óráig, december 25-én és 26-án 12 órától 19 óráig, december 30-án 11 órától 18 óráig.

Saarbrückeni karácsonyi vásár

A saarbrückeni karácsonyi vásár nem a legismertebbek között van, de a karácsonyi piacot mindenképpen érdemes meglátogatni.

A standok november 20-án nyitnak. Így már nem kell sokáig várni, hogy karácsonyi ajándékokat és forró forralt bort vásárolhasson az Almhüttében vagy a Mühlenschenke-ben.

A karácsonyi vásár egyik fénypontja a repülő Mikulás, aki rénszarvas szánján naponta átrepül a piac felett a Jézuskával együtt.

Időpont: 2023. november 20. és december 23. között

Nyitvatartás: naponta 11 órától 21 óráig.

Középkori piac és karácsonyi vásár Esslingenben

(c) wikipedia/R.kaelcke

Az esslingeni karácsonyi vásáron visszautazhat a középkorba. Nemcsak lovagi lepénykenyereket és húsnyársakat talál a grillen, hanem részt vehet egy vívóedzésen vagy egy füstölő tanfolyamon, és megfigyelheti az ezüstműveseket, kőfaragókat, üvegfúvókat vagy ónöntőket munka közben.

Emellett zsonglőrök, tűznyelők, mesemondók és zenészek gondoskodnak a szórakoztatásról.

Időpont: 2023. november 23-tól december 1-ig, november 26-án egész nap zárva.

Nyitvatartási idő: hétfőtől vasárnapig 11-től 19 óráig, vasárnap zárva van.

Drezdai Striezel-piac

A drezdai Striezelmarkt idén 589. alkalommal nyitja meg kapuit. Németország legrégebbi karácsonyi vásárának csúcspontja a 14 méter magas Erzgebirge-piramis.

Amit a drezdai Striezelmarkton meg kell kóstolni: a szilvafánk. A drezdai karácsonyi piacon egyébként Christstollent vagy Kräppelchen-t is csemegézhet.

Időpont: 2023. november 29. és december 24. között

Nyitvatartás: november 29. 16-21 óra, november 30. és december 23. között naponta 10-21 óra, szenteste (december 24.) 10-14 óra.

Karácsonyi vásár a hamburgi Rathausmarkton

Hamburgban több karácsonyi vásár is van. A Santa Pauli például a Spielbudenplatzon, St. Pauliban, ahol a környék élete keveredik a karácsonyi hagyományokkal. Vagy a karácsonyi vásár a Jungfernstiegon, közvetlenül az Alster partján.

Hamburg egyik legszebb karácsonyi vására a Rathausmarkton található karácsonyi vásár. Itt mindig nagy a tömeg, de a hamburgi városházára néző kilátással forralt bort kortyolgatni és süteményeket majszolni egyszerűen egyedülálló. Ráadásul itt rengeteg kézműves terméket is árulnak - tökéletes, a karácsonyi ajándékok beszerzésére.

Időpont: november 27. és december 23. között

Nyitvatartás: naponta 11 és 21 óra között.

Reiterlesmarkt Rothenburg ob der Tauberben

A Rothenburg ob der Tauberben található Reiterlesmarkt Németország egyik legszebb piaca. Miközben a színpadon minden nap a régió fúvószenekarai játszanak, nyugodtan sétálhat a piacon, és nézegetheti az 54 stand kirakatait. 

A piac évszázados múltra tekint vissza, és a "Reiterle" nevet a germán mitológia egyik alakjának köszönheti. Ezt a figurát egy másik világból érkező küldöttnek tekintették, aki télvíz idején az elhunytak lelkével lebegett a levegőben.

A Reiterlesmarkt Rothenburg ob der Tauberben az első advent előtti pénteken nyílik meg, a "Reiterle" lovon jelenik meg.

Ha meglátogatja a karácsonyi piacot, érdemes megnézni a Német Karácsonyi Múzeumot is.

Időpont: december 1. és 2023. december 23. között

Nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig 11 és 19 óra között, péntektől vasárnapig 11 és 20 óra között.

Lübecki karácsonyi vásár

A lübecki karácsonyi vásár nem tartozik a legismertebbek közé, de Németország egyik legszebb karácsonyi vására.

A Szent Mária templomkertben található történelmi karácsonyi vásár egy rövid időutazásra invitál az időben, és mézsörrel, rengeteg kézműves termékkel és történelmi jelmezekben tartott előadásokkal vár. Ünnepi hangulatot teremt a gyertyákkal és mikulásvirágokkal díszített ünnepi világítás.

A történelmi piac mellett Lübeckben a Karácsonyi Csodaország és a kézművesek piaca is várja a látogatókat. A Heiligen Geist kórházban is van kézműves vásár, valamint a Lüb'sche Weihnacht kézműves vásár.

Időpont: 2023. november 27. és december 23. között

Nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig 11-21 óráig, pénteken és szombaton 11-22 óráig, vasárnap 11.30-21 óráig.

Konstanzi karácsonyi vásár a tóparton

A konstanzi karácsonyi vásár közvetlenül a Bodeni-tó partján található.

Konstanzban a karácsonyi vásár közvetlenül a vízparton zajlik. Baden-Württemberg második legnagyobb karácsonyi vására november 30-án nyitja meg kapuit, és olyan karácsonyi finomságokkal csalogatja a látogatókat, mint a Dünnele (egyfajta flambírozott sütemény), a Baumstriezel és a Winzerglühwein.

A konstanzi karácsonyi vásár fénypontjai közé tartozik a gyermekeknek szóló karácsonyi manófalu, a kézzel faragott figurákkal díszített lovas körhinta és a karácsonyi hajó étteremmel. A Mainau-szigeten található "Karácsonyi kert" is megtekinthető, több mint 25 fényinstallációval.

Időpont: 2023. november 30. és december 23. között

Nyitvatartás: A gasztronómiai standok naponta 11 és 21.30 óra között, a piacház vasárnaptól csütörtökig 11 és 20 óra között, pénteken, valamint szombaton 11 és 21.30 óra között tart nyitva.

Lipcsei karácsonyi vásár

A lipcsei karácsonyi vásár mintegy 300 standjával az egyik legnagyobb Németországban. És egyben az egyik legrégebbi is - a lipcsei karácsonyi vásárt először 1458-ban említik.

A szórakozás terén is bőséges a kínálat: a Régi Városháza erkélyén minden nap zenészek harsonáznak, a gyerekeknek pedig minden csütörtökön és pénteken 16 órától konzultációs órát tartanak a Télapóval. Ezenkívül minden szerdán és csütörtökön 15 órától meséket és történeteket olvasnak fel a gyerekeknek.

A lipcsei karácsonyi vásár idén november 28-án nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Időpont: november 28-tól 2023. december 23-ig

Nyitvatartás: vasárnaptól csütörtökig 10-21 óráig, pénteken és szombaton. December 22-én 20 óráig, december 23-án (csak Marktplatz) 20 óráig.

Angyalok piaca Kölnben

Köln egyik legszebb és leghangulatosabb karácsonyi piaca a Neumarkton található Angyalok piaca. A név pedig mindent elárul: angyalnak öltözött nők karácsonyi édességeket osztogatnak, egy angyal lovon lovagol végig a piacon, és Szent Miklóssal együtt apró ajándékokat osztogat a gyerekeknek kórusmuzsika kíséretében. Ezenkívül a fákra erősített csillagok világítják meg az eget.

A bódéknál sós ételek, mint lángos, spagetti várják az érdeklődőket. Természetesen édességek is lesznek a kínálatban, például crêpes és churros.

Időpont: november 20-tól december 23-ig

Nyitvatartás: vasárnaptól csütörtökig 11-21 óráig, pénteken és szombaton 11-22 óráig, november 26-án zárva, december 23-án 21 óráig.

Müncheni karácsonyi vásár

Természetesen a müncheni Marienplatzon található Christkindlmarkt sem maradhat ki a legszebb karácsonyi vásárok 2023-as listájából. München legrégebbi vásárának számít, a kezdetek állítólag a 14. századra nyúlnak vissza. A müncheni Christkindlmarkt jelképe a Marienplatzon álló karácsonyfa, amely egészen január 6-ig, Vízkeresztig fényesen ragyog.

Vasárnaptól csütörtökig 17.30-kor fél órán át élő adventi zene szól, december 24-én pedig a 12 órakor kezdődő harangjáték után hagyományosan a Grünwalder Turmbläser zenekar zárja a piacot. A gyerekeket kézműves műhely, a Himmelswerkstatt várja, december 10-én pedig az éves Krampuslauf kerül megrendezésre, ahol kísérteties figurák teszik a dolgukat a Marienplatzon.

A Szent Péter-templomnál található Kripperlmarkton hagyományos jászolokat, kézzel faragott figurákat és jászol-kiegészítőket állítanak ki és árulnak.

Időpont: november 27. és december 24. között

Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 10 és 21 óra között, vasárnap 10 és 20 óra között, szenteste (december 24.) 10 és 14 óra között.

Földalatti karácsonyi vásár Traben-Trarbachban

Végül egy szokatlan csemege: a Traben-Trarbachban található földalatti karácsonyi vásár, vagy más néven borkarácsonyi vásár. A piac öt történelmi borospince hálózatában, mélyen a föld alatt zajlik.

A piacra egy ünnepélyesen kivilágított alagúton, az úgynevezett "Schrotgang"-on keresztül lehet belépni, amely a Mosel partjáról közvetlenül a földalatti piac szívébe vezet. Itt borászok, kézművesek és kiállítók mutatják be boraikat, ékszereiket, dísztárgyaikat és egyéb ajándékötleteiket.

A Moselschlösschen belső udvarán egy kis kunyhófalu található, ahol kint is lehet karácsonyi finomságokat vásárolni.

Időpont: 2023. november 24. - 2024. január 1.

Nyitvatartás: 2023. november 24. és december 17. között: péntektől vasárnapig 11 órától 21 óráig, 2023. december 20-tól december 30-ig: naponta 11 órától 21 óráig, 2023. december 31-én: 11 órától 16 óráig, 2024. január 1.: 11 órától 18 óráig, november 26. és 2023. december 18., 19., 24. és 25. zárva.

Belépő: 5 euró felnőtteknek, 18 év alattiaknak ingyenes.

Karácsonyi hangulat eredeti, alpesi fenyőfa illóolajokkal a Hetedhétshopból





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play