Advent hírek

Már 200 éves a „Csendes éj! Szentséges éj!”

Több mint 200 éve énekelték el először a Csendes éj című karácsonyi dalt. A világpremiert egy Salzburg melletti kis falu, Oberndorf romos templomában tartották gitárkísérettel, mert tönkrement az orgona.

Téli tündérmese: Innsbruckban a karácsony előtti időszak egészen különleges

Sült gesztenye és forralt bor illata száll a levegőben, ünnepi hangok hallatszanak, a város karácsonyi fényben ragyog a hófödte hegyi háttér előtt. Innsbruckban a karácsony előtti időszak valami egészen különleges.

Karácsonyi vásárok Párizsban

November közepétől a Párizs karácsonyi fényekbe borul. A karácsonyi vásárok a francia főváros minden részén megtalálhatók, a Les Halles-tól a Notre-Dame-on át a Les Tuileriákig, valamint a La Défense lenyűgöző karácsonyi falujáig. 

Országszerte óvintézkedésekkel rendezik meg idén az adventi vásárokat

Az országban koronavírus-járvány negyedik hulláma ellenére is megrendezik az adventi vásárokat, amelyek hagyományosan hoozájárulnak a karácsonyi készülődéshez és hangulathoz. A színes programok mellé nem hiányozhat a maszk és a védettségi igazolvány.

Sült mandula és forralt bor: A svájci karácsonyi piacok visszatértek

A legtöbb svájci város karácsonyi vására az adventi időszakban nyitja meg kapuit.

Szigorú feltételekkel látogathatók Salzburgban a karácsonyi vásárok

A 47. salzburgi Christkindlmarkt november 18-án nyitja meg kapuit, és első alkalommal január 1-jéig tart nyitva. A világjárványra vonatkozó követelményeket szigorúan végrehajtják.

Flandriában varázslatos adventi fényfesztiválok várják a látogatókat

A hosszú téli éjszakákon látványos installációk, izgalmas fényjátékok várják a látogatókat.

Karácsony lesz, a szilveszter elmarad Bécsben

A karácsonyi vásár november 12-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt, a látogatás feltételei még nem tisztázottak.

Itália legszebb karácsonyi vásárai

Milánó, Nápoly, Velence és Róma kulisszái egyedüálló hangulatot kölcsönöznek a legszebb tereken feállított karácsonyi vásáronak.

Alpesi Advent a Dolomitokban

Az advent egészen különleges élményt nyújt azt olasz Alpokban, ahol a mediterrán és német kultúra, hagyomány találkozik. Az adventi hangulat kulisszáit a középkori városok adják.

arrow_upward