Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Arc-et-Senans sólepárló

#Múzeum    

Arc-et-Senans híres a Claude-Nicolas Ledoux által tervezett királyi sólepárlóról, mely az UNESCO világörökség tagja 1982 óta.

Auxerre

#Burgundia    

A városban Jeanne d'Arc is járt, amikor 1429 februárjában itt állt meg, hogy meghallgassa a misét és hogy találkozzon VII. Károllyal. Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli.

Beaune-i kórházmúzeum

#Burgundia     #Múzeum    

Beaune kórházmúzeuma érdekes betekintést enged a középkori betegápolásba és gyógyításba, amelyet ráadásul a kórház borászata finanszírozott.

Besancon

#Városok    

Besancon Franche-Comté régió fővárosa, 123.000 lakója van, a Bisontin-nok. A város Doubs megyében található, ahonnan a vin jaune bor származik.

Besancon-i katedrális

#Templom és kolostor    

A Saint-Jean katedrálist a Karolingok építették 825-ben. A sok módosításnak köszönhetően keveredeik benne a román, a gótikus, és a barokk stílus.

Burgundia borútjai

#Burgundia     #Gasztro     #Világörökség    

Burgundia pincéit öt borúton lehet felfedezni. Burgundia borvidéke a közelmúltban felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Dijon és Beaune városok közötti terület történelmi szőlőbirtokaival és különleges klímájával egyedülálló a világon. Az itt termelt borok a legjelentősebbek és a legdrágábbak közé tartoznak Franciaországban és a világon, többek között a Romanée-Conti, a Vosne-Romanée vagy a Montrachet.

Canal de Bourgogne

#Burgundia    

Burgundia a folyami hajózás paradicsoma, hiszen itt található Franciaország leghosszabb hajózható csatornája. Hódítsa meg a Canal de Bourgogne vagy a Canal du Nivernais csatornát és csodálja meg a Sardy-i zsilipek leleményességét.

Chalon-sur-Saone

#Burgundia    

Chalon-sur-Saone virágzó kereskedelmi központ volt a középkorban, a római utak és a vízi utak találkozásánál, kedvező elhelyezkedésének köszönhetően. Innen indul a Côte Chalonnais borút is.

Château Couches

#Burgundia     #Vár és kastély    

Igazi mesevár a lovagok korából! Burgundiai Margit 13. századi vára fantasztikus kulissza egy középkori utazáshoz.

Château de Corcelles

#Burgundia     #Gasztro     #Vár és kastély    

A Beaujolais borvidék egyik legszebb kastélya, a 11. században épült. A látogatás után a 60 méter hosszú borospincéből vásárolni is lehet!

Château de Guédelon

#Burgundia     #Vár és kastély    

21. századi kísérlet: egy kastélyt csak középkori technikák és anyagok felhasználásával építenek fel.

Chateau-Chalon

#Franciaország Legszebb Városkái díj    

A Franche-Comté borrégiójában taláható városka nemcsak tagja Franciaország Legszebb Városkája társaságnak, hanem Vin Jaune bora is híres. Azt itt lévő bencés kolostorrol kapta nevét a város, de ebből már csak a Szent Péter templom maradt.

Cluny-i apátság

#Burgundia     #Templom és kolostor    

A római Szent Péter bazilika megépítéséig Clunyben volt a kereszténység legnagyobb temploma: egy 187 méter hosszú bazilika, melyet a francia forradalom után lebontottak.

Dijon

#Burgundia    

Dijon, Burgundia és a mustár fővárosa. A középkori fagerendás házak, a pazar kőépületek és a híres burgundiai kerámiacserepek igazi burgundiai hangulatot kölcsönöznek a városnak.

Flavigny-sur-Ozerain

#Burgundia    

A vársokában forgatták a Chocolat c. filmet Juliette Binoche és Johnny Depp főszereplésével. Flavigny-sur-Ozerain bájos tetői a turisták kedvencei, nem véletlenül kapta meg a "Plus BeauxVillages de France" státuszt.

Kastélyok Burgundiában

#Burgundia     #Vár és kastély    

Burgundiában szőlőföldek között reneszánsz és középkori várak váltják egymást.

La Planche des Belles Filles

#Hegy és csúcs     #Túra    

Egyetlen síparadicsomként Haute-Saone megyében, az 1148 méter magas La Planche des Belles Filles 2012-ben Chris Froome első Tour de France sikerével vált híressé szélesebb körben.

Le Corbusier épületei

#Világörökség    

A francia-svájci híres építész, Charles Edouard Jeanneret-Gris (1887-1965), ismertebb nevén "Le Corbusier" munkássága az UNESCO Világörökség része. 10 épülete Franciaországban található.

Notre-Dame du Haut

#Templom és kolostor     #Világörökség    

A Notre-Dame du Haut templom emblematikus jelképe a régiónak. A modern építészet leghíresebb temploma, fontos zarándokhellyé nőtte ki magát. A 2016 óta a Világörökség része.

Noyers-sur-Serein

#Burgundia     #Franciaország Legszebb Városkái díj    

Középkori vára Burgundia egyik legszebbje, és a Franciaország Legszebb Városkája társaság tagja. A térség egyik legfontosabb bortermesztő városkája.

Peugeot Múzeum

#Múzeum    

A Peugeot Múzeum az oroszlános márka kétévszázados történetét mutatja be. Az első modellektől máig, minden korszakból ki vannak állítva motorok és autók, a közutakon használtaktól a versenygépekig (Forma 1, Párizs-Dakar, Le Mans stb.).

Vézelay

#Burgundia     #Világörökség    

A burgundiai Vézelay kegyhelyéről híres: Sainte-Marie-Madeleine bazilika a Szent Jakab zarándokút egyik állomása. Louis de Funes két filmjét is itt forgatta: Egy kis kiruccanás (La Grande vadrouille) és a Jákob rabbi kalandjait (Les Aventures de Rabbi Jacob).

Victor Hugo szülőháza

#Múzeum    

Besancon-ban, 1802. február 26-án ebben a házban született az egyik leghíresebb francia író, Victor Hugo.

Régióválasztó