Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben
1 2

Bastille nap

#Esemény     #Párizs    

Franciaországban július 14-én minden városban és faluban megemlékeznek a nemzeti ünnepről, amelynek eredetét az 1789. július 14-én elfoglalásra kerülő Bastille eseményéhez kötik, de nemzeti ünneppé csak 1880. július 6-tól nyilvánították.

navigate_next

Bordeaux-i Borünnep

#Esemény    

Néhány év alatt a Bordeaux Fête le Vin nevezetű borünnep Európa legnagyobb borturisztikai eseményévé vált. A folyó jobb oldali rakpartján, a bor és a gasztronómia szerelmesei felfedezhetik a Bordeaux-i és Aquitaine-i borok ízvilágát. Mindezt gyönyörű, az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított környezetben.

navigate_next

Cannes-i Filmfesztivál

#Cote d'Azur     #Esemény    

Ez az első alkalom, hogy a cannes-i fesztivál véleményt nyilvánít az ukrajnai orosz invázióról. A mustrát május 17. és 28. között rendezik meg a francia tengerparti városban.

navigate_next

Feria de Dax

#Esemény    

Hatalmas bikaviadal-fesztivál.

navigate_next

Fête de la Musique

#Esemény    

A Zene Ünnepe 1982-ben született meg Franciaországban, de azóta több mint 120 országban, illetve 450 városban is tartanak hasonló rendezvényt. A Zene Ünnepén amatőr és profi zenészek lepik el az utcákat, tereket, hogy a közönséggel együtt ünnepeljék a zene szeretetét.

navigate_next

Fete de Lumieres Lyonban

#Esemény     #Lyon    

Nem sokkal karácsony előtt, Lyon fényárba borul és lélegzetelállító látvány nyújt négy teljes napon át.

navigate_next

Korrika - futás a baszk nyelvért

#Baszkföld     #Esemény    

A baszk nyelv népszerűsítésére és anyagi támogatására két évente megrendezett nyelvi váltófutás minden évben több százezer nézőt vonz.

navigate_next

Mentoni Citromfesztivál

#Cote d'Azur     #Esemény    

Az idén 90. alkalommal megrendezett Menton-i citromfesztivál 230.000 érdeklődőt vonz évente, hogy a Francia Riviérán található Mentonban megcsodálják a citrusokból épített szobrokat.

navigate_next

Motorsport Games - "autósport olimpia" Franciaországban

#Esemény     #Provence    

2022. október 27-30-án a franciaországi Marseille-ben és a Paul Ricard Forma-1-es versenypályán rendezik meg az idei Motorsport Games elnevezésű "autósport olimpiát", amelyen a versenyzők a nemzetüket képviselve küzdenek meg az érmekért és az összetett győzelemért járó trófeáért a különböző kategóriákban.

navigate_next
1 2

Régióválasztó

arrow_upward