» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Innsbruck közelében található az Axamer Lizum különleges attrakciója az olimpiai sikló, ami a 2340 méter magas Hoandl csúcsra viszi fel az utasokat.


Az 1964-es és 1976-os téli olimpiák egyik fő helyszíneként szereplő Axamer Lizum elsősorban téli sportközpontként ismert, de nyáron is kellemes túrákat tehetünk a környéken.

Hoandl csúcs (2340 m). A csúcsra Olympiabahn sikló közlekedik. A hegyállomásról lélegzetelállító panoráma nyílik a Kalkkögel lenyűgöző hegyláncára és a Stubaier Alpen havas háromezres csúcsaira. Panorámaterasz, játszótér.

Birgitzköpfl (1982 m). A hegyre a Birgitzköpfllift libegő közlekedik.

Nockspitze (2404 m). Az Axamer Lizum egyik legszebb panorámás hegye. Csodálatos 360°-os panorámás kilátás Innsbruckra és messze az Inn-völgybe.

Új 10 személyes kabinos felvonó Axamer Lizumban

Axamer Lizumban a 2022/2023-as téli szezontól a téli sportok szerelmesei mindössze hat perc alatt elérhetik a 2340 méter magasan fekvő Hoadl napsütötte fennsíkját. A Schönboden és a Hoadl I+II ülőliftek helyére új, két részből álló 10 személyes kabinos felvonó kerül. Az új völgyállomáson üzletek és síkölcsönző is található majd.

Ezenkívül egy vízerőmű építését is tervezik az Axamer-patakon: az ott termelt villamos energia nagymértékben fedezheti az Axamer Lizum létesítményeinek szükségleteit.Tartomány:Tirol
Cím:Axams
GPS: 47° 13′ 49.2906″, 11° 16′ 46.3764″
Honlap: https://www.axamer-lizum.at/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward