» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Innsbruck

Bergisel Innsbruckban - Tirol Panoráma Múzeum


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Bergisel az 1964-es és 1976-os téli olimpiai játékok számára épített, majd a sztárépítész Zaha Hadid által átépített stadion nagy ugrósánccal. A múzeumban a híres "Tirol Panorámát", egy történelmi körfestmény csodálható meg.


A legendás Zaha Hadid tervei alapján 2001-ben megépült Bergisel-sánc építészeti szenzációnak számít. A kecses és lendületes pipában végződő ugrósánc kávézó, kilátó és versenypálya is egyben.

Belátni innen Tirol egész hegyvilágát. Megnyitása óta az építmény a tartomány legnépszerűbb látványosságai közé tartozik.

Sportos látogatóknak 455 lépcső vezet a 42 m magasan fekvő tetejére. De lényegesen kényelmesebb igénybe venni a ferdepályás felvonót vagy a látogatólifteket a toronyig, illetve az ott található kávézó, étterem és körpanorámás kilátó együtteséig.

Bergisel Museum-Tirol Panorama

Egy igazán különleges attrakció várja a vendégeket a Bergiselen. A "Tirol Panoráma" egy történelmi körfestmény, amelyet 2010-ben helyeztek át a Bergiselen az újonnan felépített múzeumba. A csaknem 1000 négyzetméteres különleges festmény varázslatos módon jeleníti meg a tiroli szabadságharcot.

A XIX. században egy ideig divat volt körképet festeni. Az akkori 360 fokos panorámaképek közül ma már csak mintegy 30 maradt fent világszerte. Az egyik ilyen a Tirol Panorama. A lenyűgöző, mintegy 1000 m² alapterületű és 1200 kilogramm súlyú festmény a tiroli szabadságharc egyik ütközetét, az 1809-es bergiseli csatát ábrázolja. 2011 óta az óriásfestmény egy új épületben látható, ami a műemlékvédelem alatt álló Császári Vadászmúzeumhoz (Kaiserjägermuseumhoz) kapcsolódik, a Bergisel síugrósánc közelében.Tartomány:Tirol
Település:Innsbruck
Cím:6020 Innsbruck, Bergisel 3
GPS: 47° 14′ 58.13232″, 11° 23′ 59.80636″
Honlap: http://www.bergisel.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward