» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A varázslatos hangulatú korcsolyapálya, a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a Városháza előtti téren.


Jégálom a Christkindlmarktnál: 2023. november 10. – 2024. január 7. (zárva: 2023. december 31.). A Bécsi Városháza előtti karácsonyi vásár majd a Bécsi Jégálomnak adja át a helyét. A Wiener Eistraum 2023. január 19. és március 3. között várja a korcsolyázni vágyókat.

Január 19-től márciusig a Rathausplatz egyetlen hatalmas jégpályává alakul át és kínál önfeledt jeges kalandokat minden korosztálynak. A Bécsi Jégálom a világ egyik legnagyobb szabadtéri műjégpályájának számít.

Ilyen volt a Jégálom 2023-ban

A Rathausplatzon található jégpálya, amely a korábbi években minden eddiginél nagyobb, 9500 m2 volt, az energetikai helyzet miatt 2023-ban 10 százalékkal csökkent, és mintegy 8500 m2-t foglalt el.

A csökkentést egyrészt a curlingpályák megszüntetésével, másrészt a Rathausparkban található jégpályák ("álompályák") optimalizálásával érték el. A korcsolyázók tehát továbbra is szinte korlátlan korcsolyázási örömök elé nézhettek. Összesen négy korcsolyapálya és a romantikus jégösvény várta a kezdő és haladó korizókat a Rathausplatzon 10 és 22 óra között. A kezdő korcsolyázók külön gyakorlópályán tanulhatták meg a téli sport csínját-bínját. 

A "SKY RINK", az első emeleten található 1150 m2-es jégpálya, amely egy rámpán keresztül közelíthető meg, az ingyenes jégpályán a gyermekek 120 m2-en szórakozhatnak.

A Sky Rink Jégteraszról gyönyörű kilátás nyílik a romantikus fényáradatban úszó korcsolyapályákra és a Városháza Parkban kacskaringózó jégösvényre is.

Az infláció idején Bécs városa úgy döntött, hogy nem emeli a jegyárakat. A 8,50 eurós belépőjegy (online 7,65 euró) négy órára érvényes, a nyitvatartás utolsó fél órájára pedig már nem kell jegyet venni. A bécsi óvodák és iskolák pedig tanítási napokon, 10-16 óráig ingyen használhatják a Wiener Eistraum pályáját.

Minden jegy és szolgáltatás - beleértve a korcsolyabérlést, a ruhatári boxokat vagy a saját cipő élezését - már 10 százalékos kedvezménnyel megvásárolható a www.wienereistraum.com oldalon található online shopban.

Természetesen a kulináris élmények sem hiányozhatnak a Bécsi Jégálom kínálatából. A szabadtéri gasztrostandokon regionális alapanyagokból és biotermékekből készülő finomságok, valamint a teától a puncsig különféle forró italok várják a vendégeket.

Aki korcsolyát szeretne kölcsönözni, azt meleg levegővel előmelegített korcsolyák várják a helyszínen, a fölösleges ruhadarabok és lábbelik elhelyezésére pedig zárható szekrények állnak rendelkezésre.

Mivel Bécs legnagyobb ideiglenes jégpályája környezetbarát módon valósul meg, a Wiener Eistraum elnyerte az ÖkoEvent díjat. A tudatos hulladékkezelésen túl a gasztronómiai standok újrahasznosítható edényekben, bio minőségű élelmiszereket és hazai termelésből származó kulináris kínálatot biztosítanak a látogatónak.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Wiener Rathaus
GPS: 48° 12′ 38.97252″, 16° 21′ 23.66208″
Időpont:2024. január 19.
Honlap: https://www.wienereistraum.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward