» Ausztria

» Ausztria » Salzburg

Bezirksmuseum Herzogsburg: az ember, akit a saját szakálla ölt meg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az osztrák-német határon található Braunau am Inn nemcsak arról ismert, hogy itt született Adolf Hitler. A város múzeumában tekinthető meg az a tárgy, amely Braunau egyik 16. századi polgármesterének különös halálát okozta.


A Braunau am Inn-i Szent István-templom mellett található síremlékek között egy tekintélyes méretű dombormű is látható egy férfiról, akinek szokatlanul hosszú szakálla a földig ért.

Az alkotás a település 16. századi polgármesterét, Hans Steiningert ábrázolja. Életéről és polgármesterként végzett munkájáról keveset tudunk, ám szakálla, amely állítólag több mint négy és fél méter hosszú volt.

Steininger a város népszerű polgármestereként több ciklusban is irányította a települést, mígnem 1567-ben élete különös véget ért. Szeptember 28-án tűz ütött ki a városban, amely pánikot keltett a lakosok körében. Steininger általában felgöngyölítve, egy zsebben tárolta hosszú arcszőrzetét, ám ezúttal, a nagy sietségben kiengedve hagyta. A káosz közepette egyszer csak rálépett a saját szakállára, aminek következtében leesett egy lépcsőn, és kitörte a nyakát.

Az egészalakos domborművön Steininger szakálla ketté van választva, és ugyanígy két részből áll a helyi múzeumban kiállított eredeti arcszőrzet. A polgármester halála után levágták az arcszőrzetét, így az a város egyik fontos kulturális örökségévé vált.

Steininger szakállát meg lehet tekinteni a braunaui Herzogsburgi Kerületi Múzeumban. A szakállat hitelesítették és kémiai eszközökkel igyekeznek megóvni épségét, hogy a jövő generációk is megcsodálhassák a város nevezetességét. Tartomány:Salzburg
Település:Braunau am Inn
GPS: 48° 15′ 29.37125″, 13° 2′ 0.07847″
Honlap: https://www.tourismus-braunau.at/de/braunau_erleben/museen_kirchen/herzogsburg/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward