» Ausztria

» Ausztria » Steiermark

Bruck an der Mur - Történelmi gyöngyszem Stájerország szívében


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bruck an der Mur Ausztria egyik legrégebbi városa.


Stájerország történelmileg fontos városát zöld hegyek veszik körül, és a Mura és a Mürz folyók mentén fekszik. Az óváros rendkívül nagyvonalúan megtervezett polgárházaival, belső udvarokkal és lenyűgöző árkádokkal, egykori kereskedővárosként mutatja be jelentőségét.

A középkorban Felső-Stájerország legjelentősebb kereskedővárosa volt . 1479-ben Mátyás magyar király szállta meg a várost, egy évvel később pedig a portyázó törökök dúlták fel.

Közvetlenül a főtéren található a Kornmesserhaus, amelyet Pankraz Kornmess gazdag polgárról neveztek el. 1495-ben velencei stílusban átépítették, és Ausztria egyik legfontosabb gótikus világi épülete.

Bruck an der Murban található Weitental minden természetszerető számára kötelező. A városközponttól mindössze 20 perces sétára található Weitental különféle tevékenységekre invitál. Közvetlenül a völgy bejáratánál a Weitenbach kellemes csobogással várja a látogatókat. Ha követi a patak hangját, a JUFA Natur-Hotel és a természetvédelmi központ mellett a hideg forrás felé vezet. A Weitental ideális egy pihentető erdei sétához vagy túrához, futáshoz vagy egy élénkítő mountain bike-túrához.Tartomány:Steiermark
Cím:Bruck an der Mur
GPS: 47° 24′ 43.91532″, 15° 16′ 19.80048″
Honlap: https://www.tourismus-bruckmur.at/de/kultur-stadt-land/sehenwuerdigkeiten.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward