» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A túrázók körében igazi titkos tippnek számító Déli-Alpok panorámaút (Südalpen) 17 szakaszon, 227 kilométeren és 13500 méternyi szintkülönbségen át kanyarog és köt össze egymással három karintiai régiót.


A vadregényes távtúraútvonal a rosentali Carnica régióból kiindulva a Klopeiner See régión át a Lavanttal régióba vezet. A teljes útvonalat nagyjából két hét alatt lehet bejárni. Az egyes szakaszok külön-külön azonban néhány óra alatt is megtehetők. Aki nekivág az útnak, feledhetetlen élményekkel gazdagodhat. 

A változatos túraútvonal számos pontja lenyűgöző panorámát kínál a környező tájra. Jó idő esetén a túrázók az északon található Hohe Tauerntől elláthatnak egészen a délen elnyúló Dinári-hegységig. A túrázást a völgyben kanyargó Dráva folyó és a kéklő tavak lélegzetelállító látványa, valamint a hangulatos alpesi kunyhókban tett kulináris pihenők teszik feledhetetlen élménnyé. A vendéglátók a komfortos szálláslehetőség mellett olyan regionális finomságokkal várják a túrázókat, mint a rosentali Kirchtagsuppe, más néven savanyú leves, illetve a bárányhúsból készülő sült kolbász.Tartomány:Karintia
Település:Feistritz
GPS: 46° 31′ 1.2522″, 14° 10′ 10.22808″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward