» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Lunzer See, Mittersee, Obersee - három tó, amit látni kell!Bő öt órán át tart az út a Lunzer See-től a Mittersee-hez, majd fel egészen az Obersee-ig, és vissza. A Mostviertel lankás havasi legelőin keresztül vezet a gyalogtúra. Barlangok, vízesések és lápi úszónövények szegélyezik a vizekben bővelkedő útszakaszt.

A kristálytiszta vizű Lunzer See-től indul a három tó túrája - a Mostviertel szelíden emelkedő tájain át vezet a kirándulás.

Ludwigsfall vízesésétől a Bőgő Bikáig

A Lunzer See parkolójától indulunk először a Mittersee-ig, majd tovább az 1113 méteres magasságban fekvő Obersee-ig. Mindhárom tavat a Seebach patakja táplálja. Ez utóbbi hol tóként, hol patakként vagy vízesésként tűnik a szemünk elé, a legvadregényesebb módon mint Ludwigsfall vízesése a Mittersee-nél. A "Bőgő Bika“ ("Brüllender Stier“) nevű kis barlang annak köszönheti a nevét, hogy a barlangban egy földalatti vízesés zubogását hallani. Az Obersee déli és nyugati partjainál további természeti tünemény kápráztat el bennünket: úszó tőzegmohák, amelyek gyékényszerűen fonódnak egymásba, ha rájuk lépünk, inogni kezdenek.Tartomány:Niederösterreich

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward