» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bécsben nagyszerű helyek várják a korcsolyázókat, például a Bécsi Korcsolya Egyesület jégpályája vagy a Városháza téren található Bécsi Jégálom.


Bécsi Jégálom

A Bécsi Korcsolya Egyesület, amely immár 150 éves múltra tekint vissza, valóságos intézménynek számít a fővárosiak körében. Emellett a profik számára is kedvelt tréningpálya, ezért gyakran láthatunk itt elegáns kosztümökbe bújt jégtáncosokat, akik keringőszólamokra gyakorolják a különféle művészi mozdulatsorokat és piruetteket. Igény esetén a látogatók is profi útmutatás mellett tökéletesíthetik tudásokat: a kínálatban a felnőtteknek és gyermekeknek szóló kurzusok mellett speciális jégtáncoktatás is szerepel. 

A Bécsi Jégálom esetében a magával ragadó kulissza áll a kínálat középpontjában: különösen éjszaka egyedülálló élmény a kivilágított Városháza és a Várszínház között korcsolyázni. A nagy, egybefüggő jégpálya mellett a látogatók a Városháza parkban futó, kivilágított jégösvényeken is korcsolyázhatnak.

Öreg-Duna

Az Öreg-Duna ugyan nem fagy be minden télen, de ha mégis, akkor tökéletes feltételeket kínál a korcsolyázáshoz vagy jégkorongozáshoz, mivel többnyire nincs hótakaró a jégen. Mivel egy természetes jégfelületről van szó, a veszélyekkel mindenkinek tisztában kell lennie. Nem ajánlatos egyedül korcsolyázni menni és ha lehet, kerüljük el a hidak alatti területeket, mert itt többnyire vékonyabb a jég. A Gänsehäufel – Kaiserwasser – Angelibad közötti részt kifejezetten ajánlják. Az itt található 1,6 négyzetkilométeres jégfelület ideális választás a korcsolyázáshoz, jégkorongozáshoz vagy egy kiadós sétához.

Új-Duna

Méreteit tekintve az Öreg-Dunát jóval felülmúlja az Új-Duna, de ez talán még ritkábban fagy be. Az Új-Duna 4 négyzetkilométernyi jégfelületet kínál a korcsolyázás, jégkorongozás és a téli séták kedvelőinek.

Engelmann műjégpálya

A jégfelület 3000 négyzetméter. Az Engelmann műjégpálya is kínál olyan extrákat, mint például a korcsolya- és jégtáncoktatás, a jégdiszkó, a női napok, a gyermekoktatás vagy a korcsolyaest pároknak.

Nyitva: októbertől márciusig.

Eisring Süd jégpálya

Azok a jégpályák, amelyeknek az Eisring (jégkör) elnevezés köszönhető, sajnos már nincsenek meg, de azért 1800 négyzetméternyi jégfelület így is várja a korcsolyázni vágyókat. Ráadásul a szabadtéri jégpálya mellett található itt egy fedett jégcsarnok is.

Nyitva: október közepétől márciusig.

Városi jégcsarnok

Az 1600 négyzetméternyi jégcsarnok (Eisstadthalle) legnagyobb előnye, hogy bármilyen időjárás esetén használható.

Nyitva: októbertől márciusig.

Albert Schulz Jégcsarnok

A Kagran Jégsportközpontként is ismert jégcsarnok Ausztria legnagyobb és legmodernebb jégsportközpontja. A jégkorongozás és korcsolyázás mellett itt jégtekézésre is lehetőség nyílik.

Bécsi Korcsolya Egyesület

A Bécsi Korcsolya Egyesület (Wiener Eislaufverein) 6000 négyzetméternyi jégfelületet kínál és ezzel a világ egyik legnagyobb szabadtéri korcsolyapályája. A Bécsi Korcsolya Egyesület olyan speciális ajánlatokkal várja a látogatókat, mint a nyugdíjas- és gyermekoktatások, valamint a jégtáncoktatás és a táncestek. Érdekesség: a Bécsi Korcsolya Egyesület 150 éves múltra tekint vissza.

Nyitva: októbertől márciusig.Tartomány:Wien
Település:Wien
GPS: 48° 12′ 29.42748″, 16° 22′ 25.74804″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward