» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Schallaburgi kastély Alpoktól északra épült egyik legszebb reneszánsz várkastély. Lenyűgöző sziluettje már messziről látszik.


A Melki Apátságtól 5 km-re található Schallaburg várkastélyának története a középkorra nyúlik vissza, a reneszánsz kastély 1572-1600 között épült hozzá az itáliai reneszánsz palazzók mintájára.

1100-ban kapta a vár a nevét az ott élt Schalla család főuraitól, akik elkezdték építeni a középkori várat: az Öregtorony, a kápolna és kripta a legrégebbi részekhez tartoznak.

A család kihalása után 1614-ig a Losensteinek éltek itt. A kastélykápolnában nyugszik, Hans Losenstein, aki 1572-ben elkezdte építtetni a reneszánsz kastélyt. A nagy árkádos udvar Ausztria egyik legszebb kastélyudvara: nagyszerű, trapéz alakú, kétszintes, árkádos udvar, terrakotta figurákkal és díszítésekkel ékesítve. A felső folyosók árkádjait 1600 terrakotta figura, címer díszíti. Múzsák, mitológiai alakok, a mondavilág hírességei jelennek meg ezeken a falakon, akik a hét művészetet és a hét főerényt személyesítik meg, többek között ott van a "kutyafejű lány" is, mely ábrázolást gyakran használják Schallaburg jelképeként.

A kastély eredeti berendezése elpusztult, mikor 1945-ben szovjet csapatok dúlták fel a környéket, teljesen kifosztva Schallaburgot. Jelenleg ezért a vár falai között minden évben izgalmas, nagyszabású, időszaki kiállításokat rendeznek.

Az épület szépsége és az időszaki kiállítások mellett a kastély rendezett parkja is vonzza a látogatókat. A kastély szívében található gyönyörű angolkertet egyedülállóan szép, fából készült díszítések és dísznövények öveznek. Két almáskert is hangsúlyozza a gyümölcsfák a reneszánsz korszak díszkertjeiben betöltött jelentőségét.

A kastélylátogatáson elfáradt gyerekeket egy kalandjátszótér várja sok izgalmas játékkal. Különleges attrakció a 30 m hosszú és 6 m magas meg- és bemászható, csúszdászható Schallaburg-Sárkány.Tartomány:Niederösterreich
Település:Schallaburg
Cím:3382 Schallaburg 1
GPS: 48° 11′ 21.61925″, 15° 21′ 20.71404″
Honlap: http://www.schallaburg.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward