» Olaszország

» Olaszország » Campania » Amalfi-part


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Végtelen tenger, elképesztő panoráma és a hajmeresztő szerpentinút jellemzi Olaszország legszebb partszakaszán tekergő utat.
Az Amalfi-part városait a világ egyik leglátványosabb autóútja, a Costiera Amalfitana köti össze. Sokak szerint az Amalfi-part Olaszország legszebb kilátást nyújtó útja, hiszen zöld hegyek és pasztell-színű házak szegélyezik. A hihetetlen út már az UNESCO Világörökség része. Nem a legegyszerűbb végig vezetni rajta a szűk kanyarok miatt (75 db!), de a kilátás egyértelműen a világ egyik legnagyobb élményét nyújthatja.

Az itt vezető legnépszerűbb útvonal Sorrentótól Salernóig tart.

Érdemes tavasszal érkezni, nemcsak a kellemesebb időjárás miatt, hanem ilyenkor kevesebb a forgalom is.

1997-ben az Amalfi-partot az UNESCO világörökségi listájára is felvették a mediterrán táj kiemelkedő kulturális és természeti értékei miatt.

Amalfi-parti vezetési tilalom a közlekedési káosz ellen

Vezetési tilalom az Amalfi-parton: az Amalfitana, Dél-Olaszország egyik legnépszerűbb turistaútvonala húsvétkor és 2023 nyarán tilos lesz az autók közlekedése.

 • Húsvétkor, június közepétől szeptember közepéig és augusztusban hétvégenként tilos a járművezetés.
 • Vezetési tilalmak a rendszámrendszer szerint
 • Külföldi személygépkocsik és bérautók is érintettek
 • A jogsértések bírsággal járhatnak

A főszezonban már évek óta ideiglenes tilalom van érvényben a lakóautók és lakókocsik számára az Amalfitana (SS163) 40 kilométeres szakaszán, Vietri sul Mare és Positano között.

2022 nyara óta a különösen keskeny és kanyargós, a meredeken lejtő partokra és a Salernói öbölre nyíló csodálatos kilátást nyújtó szakaszt átmenetileg a normál gépkocsik számára is lezárták. Ez a növekvő közlekedési káosz ellensúlyozására szolgál.

A forgalom 2023 húsvétja körül, április 6-tól 10-ig és április 24-től május 2-ig (regionális húsvéti ünnepek) szintén korlátozott lesz.

A 2022. nyári szabályozáshoz hasonlóan a vezetési tilalmak várhatóan a következő időpontokban lesznek érvényben:

 • június közepétől szeptember végéig minden hétvégén
 • augusztus minden napján

Minden nap 10 órától 18 óráig érvényes:

 • páros napokon a rendszámtáblán páros utolsó számjegyekkel rendelkező autók nem közlekedhetnek.
 • páratlan napokon a rendszámtábla végén páratlan számmal rendelkező autók nem közlekedhetnek.

A rendelet vonatkozik a külföldi rendszámú autókra, a bérautókra, a turistabuszokra és az Amalfitana mentén szállást foglaló utasokra is. A taxik, buszok és motorkerékpárok, Vespák és egyéb kétkerekűek mentesülnek a vezetési tilalom alól. Aki megszegi a rendeletet, annak pénzbírságra kell számítania.

Tipp szállással rendelkező turistáknak: tervezze meg az érkezését és távozását úgy, hogy elkerülje a zárvatartási időt. A Vietri sul Mare-i vasútállomáson egy nagy parkoló is található. A vendégek ott parkolhatnak, és a szállodatulajdonosok vagy a bérbeadók felvehetik őket.

Vonattal vagy autóval Vietribe, ahonnan óránként indul hajó Amalfiba, ahonnan át lehet szállni Positanóba vagy Caprira. A tengerparti úton rendszeres buszjáratok is közlekednek.

A lakókocsik és lakóautók az év minden napján reggel 6.30 és éjfél között nem közlekedhetnek. A szabálysértőket legalább 100 eurós bírsággal sújtják.Tartomány:Campania
Cím:Amalfi
GPS: 40° 38′ 0.0064″, 14° 36′ 9.8307″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward