» Olaszország

» Olaszország » Campania » Amalfi-part


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Via Krupp egy kanyargós gyalogút Capri szigetén.


A sziget népszerű látványossága, Via Krupp kanyargós útja a San Giacomo középkori kolostort és Augustus kertjeit köti össze a sziget kisebb kikötőjével, a Marina Piccolával.

A német gyáros, Friedrich Alfred Krupp megbízásából építették 1900-1902 között ezt a 100 méteres szintkülönbséget áthidaló, szerpentines gyalogutat.

Friedrich Alfred Krupp nagyon szerette az olasz szigetet, s minden évben több hónapot is eltöltött a Hotel Quisisanában. Két jachtja volt itt, Maya és Puritan, melyek fedélzetéről élvezhette hobbiját, a tengerkutatást. Szeretett volna összeköttetést létesíteni a luxushotel és a Kiskikötő között, ahol a kutatóhajóját horgonyozta le.

Azonban, állítólag Krupp arra használta az utat, hogy titokban meglátogassa a Grotta di Fra' Felicét, azt a helyet, ahol a helyi fiatalokkal történő orgiák zajlottak. Mikor a pletyka beigazolódott, s fény derült az igazságra, 1902-ben Kruppot felkérték, hogy távozzon Olaszországból. Egy héttel később Krupp öngyilkosságot követett el.

1976 és 2008 között lezártak a látogatók elől a gyakori sziklaomlások miatt. De a turisták a korlátok alatt is átmásztak, ezért hatalmas kapukat kellett emelni, hogy távol tartsák őket az esetleges balesetek elkerülésére.Tartomány:Campania
Település:Capri
Cím:Via Krupp
GPS: 40° 32′ 46.35708″, 14° 14′ 24.61128″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward