» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Innsbrucktól csupán néhány kilométerre fekvő régió napsütötte fekvésének és erdőkben gazdag környékének köszönhetően Észak-Tirol egyik legszebb üdülőterülete.


Az Észak-Tiroli Alpok szívében- az Inn-völgy legszélesebb részén -fekszik a Tirolmitte üdülőrégió. Telfs, Silz, Mötz, Stams, Rietz, Pfaffenhofen, Oberhofen, Flaurling, Pettnau, Polling, Hatting és Inzing községek családbarát vendéglátóikkal kellemes pihenést és kikapcsolódást kínálnak.

A régió falvainak központi elhelyezkedése különösen alkalmas kiindulópont a vidék földrajzi és kulturális kincseinek felfedezéséhez.

TELFS

Tirol harmadik legnagyobb községe egyben a Tirolmitte üdülőrégió központja. A fenséges "Hohe Munde“ hegy magasodik a község fölé, amely magával ragadó dinamikájával, hagyományőrzésével és újszerűségével az élet minden területén kiemelkedik. Telfs Tirol talán minden községénél nagyobb előnyt élvez központi fekvésének köszönhetően, a felső Inn-völgy kapujában.

Itt rendezik meg az alpesi vidék egyik legnagyobb és legrégibb farsangi ünnepségét. Az ötévenként megrendezésre kerülő telfi "Schleicherlaufen" ünnep díszes maszkjaival és kosztümjeivel több, mint 20.000 látogatót vonz. Az érdeklődők a Farsangi és Helytörténeti Múzeumban ismerkedhetnek meg a farsangi hagyomány történetével. Magasan Telfs fölött -Mösern falunál- állították fel Mösern-ben békeharangot. Szabadon áll a grandiózus alpesi környezetben, és naponta 17 órakor megkongatják a békére és a jó szomszédságra emlékezve.

STAMS

Stams a tartomány határain kívül is ismert cisztercita rend székhelye. Az apátság hercegi terme és a bazilika legjobban egy szervezett túra keretein belül fedezhető fel, amelynek kellemes befejezése a kolostor boltjában elfogyasztott finom pálinka.

A falu a természet szerelmesei körében is igen kedvelt: tanösvényen vezető túra a régi tölgyfaerdőn át, vagy kalandos átkelés az Inn folyó felett, a keskeny függőhídon - csak néhány az említésre méltó programlehetőségekből Stamsban és környékén.

RIETZ

Lélegzetelállító hegyekkel a háttérben Rietz számtalan arcát mutatja az odalátogatónak. A sétára csábító festői sikátorok és utcácskák sajátos hangulatot teremtenek, amelyet a község számos temploma és kápolnája tesz teljessé.

A háromévente megrendezett farsangi ünnepség a falu történéseit figurázza ki éles nyelvvel.

POLLING

Távol a stressztől és zajtól ez az álomszép falucska ideális hely a pihenni vágyók számára - vidéki környezetben nyújt kellemes kikapcsolódást. A falun áthalad az Innvölgyi kerékpárút.

Minden év decemberében kiemelkedő esemény a Krampusz-előadás, amely különleges színpadi látványelemeivel és a kötelező forralt borral seregnyi látogatót vonz.

SILZ

Tirolmitte üdülőkörzetének nyugati része a különleges sportokat és a túrázást kedvelők paradicsoma. Silz köti össze Ötz völgyét a Felső Inn-völgy középső részével. Vonzerejét vízesések mellett és festői erdőkön keresztül vezető, jól kitáblázott túraútvonalai jelentik.

Silzben lehetőség van kipróbálni a raftingolást, canyoningot, sziklamászást és nekivághatunk egy vízitúrának is az Inn folyón. További lehetőségek: a Silzer Innau természeti szépségei, a Silz-Kühtai erőmű megtekintése.

PFAFFENHOFEN

A múlt tanújaként a Hörtenbergi várrom magára vonz minden tekintetet, és őrként magasodik a falu felett. 1300 körül Hörtenberg kastélya bíróságként nagy terület felett uralkodott. Az 5. században egy vándorpüspök rövid időre letelepedett Pfaffenhofenben. Az ebből az időből fennmaradt püspöki székhely a Mária mennybemenetele plébánia presbitériuma alatt ma is megcsodálható.

A Pfaffenhofen körüli táj számos sportolási és szórakozási lehetőséget kínál: túrázás, hegyi kerékpározás az alpesi területeken, vagy sétálás, kerékpározás és görkorcsolyázás az Inn csodás partján. A pfaffenhofeni alpesi legelőkön a túrázóknak és hegyi kerékpárosoknak házi finomságokban és az Innre néző pompás panorámában lehet részük.

PETTNAU

Képeslapra illő idillt sugároz a Lieblfing városrész keleti részén lévő György-templom, amely már régóta a képeslapok látványos és jellegzetes tiroli motívuma.

A község hét városrésze felfedezőútra csábít, amelynek során magunk is részesei lehetünk a hely kellemes, vidékies hangulatának. Érdekes látnivaló a Mellaunerhof, Tirol legrégibb vendéglője, amely először lovagi birtok, majd nagy istállóval rendelkező, fontos postaállomás volt, melyet okiratokban először 1291-ben említettek.

OBERHOFEN

Közvetlenül az Inn partján fekszik Oberhofen - ideális hely azok számára, akik falusi környezetben szeretnének kikapcsolódni. A virágokkal díszített parasztgazdaságok határozzák meg a falu képét, vidékies bájt kölcsönözve ezzel a falunak. A barokk St. Nikolaus plébánia megér egy látogatást éppúgy, mint a Helytörténeti Múzeum, amely számos kiállított tárggyal és okirattal hozza közelebb a látogatók számára a falu múltját.

A sok kápolna a falu vallásosságát fejezi ki, és az arra sétálókat megállásra, pihenésre készteti. Aki viszont valami sportosabbat szeretne: az Oberhofen körüli hegyek és a két alpesi legelő a túrázók és hegyi kerékpárosok kedvelt kirándulóhelyei.

MÖTZ

Mötz a mieningi fennsík összekötő útjánál fekszik és nincs híján a tipikus tiroli falvak bájának. Mötz látványossága a Maria Locherboden kegytemplom, amely magasan a falu felett, egy sziklán emelkedik. A képeslapra illő idill garantált!

A Mária-templom szerzetes-lakhely és kedvelt kirándulóhely is egyben. Nemcsak a falak, hanem a boltív is ornamentális és alakábrázoló festményekkel ékesített. Havonta egyszer fényjátékkal kísért éjszakai zarándoklatot tartanak, amely számos zarándokot és érdeklődőt vonz. A látogatókra a neogótikus templom és az álomszép kilátás az Inn völgyére egyaránt lebilincselő hatással van.

INZING

Tirolmitte üdülőkörzetének keleti részén fekszik Inzig, a természet szerelmeseinek paradicsoma és számos túraútvonal otthona, valamint a csodaszép inzingi alpesi legelő. Az érdeklődő turista számára változatos élményt jelent az inzingi "tanösvény“. A szemléltető táblákon, a szép erdőkön és történelmi időkön keresztül vezető túrautak mentén a régió földrajzi, földtani és történelmi különlegességei elevenednek meg. A Gaisau madárvédelmi körzetben csodálatos madárvilág figyelhető meg.

Karácsonykor Inzing minden betlehemi játékot kedvelő számára kihagyhatatlan úti cél - betlehemi hagyománya a 17. századba nyúlik vissza.

HATTING

Hatting, a csendes erdőszélen fekvő falu, vidéki látogatásra hívogat. Parasztgazdaságok, hagyományőrző egyesületek, mint a vadásztársaság vagy a zenekápolna bizonyítják a hely eredeti tiroli jellegét. Számos részletesen leírt, és jól kijelölt túraútvonal dobogtatja meg a hegyi kerékpárosok szívét.

FLAURLING

A szélvédett hely és a sok napsütés teszik Flaurlinget kedvelt célponttá a pihenni vágyók, túrázók és kerékpárosok körében. A Ris-kastély, Miksa császár egykori vadászkastélya, az ide látogatókat szemléletes történelem órával ajándékozza meg. A jó állapotban megőrzött Mair’s malom kiváló kirándulócélpont.Tartomány:Tirol
Cím:Telfs
Honlap: http://www.sonnenplateau.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward