» Franciaország

» Franciaország » Bretagne » Bretagne


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Morbihan-i parttól 15 kilométerre található Belle-Ile Bretagne legnagyobb szigete.


A sziget fővárosa Le Palais, ahová a kompok érkeznek Quiberon-ból, Vannes-ból és La Turaballe-ból. Az első szembeötlő dolog a csillagalakú Citadelle Vauban, amelyet a híres katonai építész tervezett a 18. században. Az erődben ma egy luxus étterem-szálloda van, de egy múzeumot is megtekinthetnek a látogatók a sziget történetéről. Belle-Ile 1761-tól 1763-ig az angolok uralma alatt volt. A franciák Menorca szigetéért (Baleár-szigetcsoport) cserélte vissza.

A második legnagyobb város Sauzon; ide érkeznek a kompok Lorient-ből. Itt nyíltak meg az első konzervgyárak 1843-ban. Míg a halászat még mindig fontos (főképp homárok és languszták), ma már főképp jachtkikötőként használják.

A legészakibb pontja a Pointe des Poulains, ahol egy kis napelemmel működő világítótorony és egy erőd áll. Az utóbbit Sarah Bernhardt színésznő 1894-ben megvette, ma a volt lakószobái egy állandó kiállításnak adnak otthont az életéről.

A sziget délnyugati része a Cote Sauvage part, amely kedvelt túrázó hely. Bangor-ban kezdődik, amely híres thalasso terápia centeréről. Az első látnivaló az úton a nagy világítótorony, ahova nyáron fel lehet mászni.Tartomány:Bretagne
Cím:Belle-Ile
GPS: 47° 19′ 56.53474″, -3° 11′ 3.206″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward