» Franciaország

» Franciaország » Corse » Korzika


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bonaparte Napóleon francia császár szülőháza.


Bonaparte Napóleon ükapja, Giuseppe Buonaparte 1682-ben költözött be, bár a ház eredetileg két családé volt: a felét Giuseppe felesége, Maria Colonna di Bozzi fizette.

A házat azonban csak unokája, Charles Bonaparte bővítette ki, miután feleségül vette Maria Letizia Ramolino-t. Ők voltak a híres Bonaparte Napóleon szülei.

Napóleon 1769. augusztus 15-én ebben az épületben látta meg a napvilágot.

Kilenc éves koráig élt itt, amikor a kontinens felé vette útját, az Autun-i iskolába. Ebben az időben szülei, Charles és Letizia Bonaparte foglalta el az első emeletet és konyhájuk is volt a földszinten.

1774-ben kibővítették egy terasszal, amelyet Charles épített. A második és harmadik emeletet, amely a család többi tagjának tulajdonába állt, az évek során megvásárolták.

Charles Bonaparte halála után a család konfliktusba keveredett Pascal Paoli-val, korzikai szabadsághőssel, aki követőivel felgyújtotta a ház egy részét.

1793-ban érkeztek a szigetre az angolok, és a házban állítólag egy kis ideig élt Hudson Lowe, aki később Napóleon "börtönőre" volt Szent Ilona szigeten. Ekkor az egész Bonaparte családnak el kellett hagynia a szigetet.

1797-ben, az angolok kiűzése utána Bonaparte család visszatért, és elkezdték megszépíteni és újjáépíteni a házat a hatalmas kártérítéseknek köszönhetően. Berendeztek egy világos galériát is, a bútorokat Milánóból és Marseille-ből rendelték.

Maga Napóleon utoljára Egyiptomból visszatérve járt itt, 1799. szeptember 29. és október 4. között itt töltött pár napot. 

1799-ben a család újra elhagyta a házat, és Napóleon nevelőnőjére, Camilla Ilari-ra bízták, bár ő maga anyja unokatestvérére, André Ramolino-ra hagyta örökségül.

Később, 1843-ban Napóleon bátyja, Joseph Bonaparte átvette a házat. 1852-ben, Joseph lánya, Zénaide átadta III. Napóleon császárnak és feleségének, Eugénie-nek. Itt ünnepelték meg a nagy Napóleon születésének 100. évfordulóját. 

Rajtuk kívül más illusztris látogatók is megfordultak itt, például Gustave Flaubert és Erzsébet magyar királyné.

Nyitvatartás:

Hétfőnként zárva.

Október 1-től Március 31-ig: 10.30 - 12. 30 és 13.15 - 16.30

Április 1-től szeptember 30-ig: 10.30 - 12. 30 és 13.15 - 18.00

Árak:

Felnőtt: 7 Euró (előszezonban 6 Euró).
Kedvezményes: 5 Euró (előszezonban 4.50 Euró).
Minden hónap első vasárnapján ingyenes mindenkinek.Tartomány:Corse
Település:Ajaccio
Cím:Rue Saint-Charles 1 20000 Ajaccio
GPS: 41° 55′ 4.82484″, 8° 44′ 18.98668″
Honlap: http://www.musee-maisonbonaparte.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward