» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Cote d'Azur


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A nagyközönség számára is látogatható a francia államfők egykori nyári rezidenciája a francia Riviérán. A Fort de Brégancon-i katonai erődítmény lakosztályait és kertjeit egy kétórás látogatás keretében 10 euróért tekinthetik meg az érdeklődök.


A Földközi-tenger egyik sziklás félszigetén található Bormes-les-Mimosas nevű településen emelkedő műemlék jellegű várkastély 1968 óta szolgált a francia elnökök nyári rezidenciájaként.

Fort de Bréganconban az érdeklődök nemcsak magát a rezidenciát tekinthetik meg, hanem filmeket és fotókiállítást is láthatnak a nyaraló elnöki családokról. A leginkább kompromittáló képeket, amelyeket lesifotósok készítettek a környéken, azonban nem állítják ki.

Francois Hollande államfő utoljára 2012-ben nyaralt itt akkori kedvesével, Valérie Trierweiler újságírónővel, alig két hónappal megválasztását követően. Az elnök azonban rossz emléket őriz az erődítményről: a sajtó bírálta azért, hogy két hét szabadságot vett ki, Valérie Trierweiler pedig nem érezte jól magát a lesifotósok miatt.

Nicolas Sarkozy korábbi államfő is csak egyszer nyaralt itt, a megválasztását követően 2007-ben, akkori feleségével, Céciliával. 2010. augusztus végén egy rövid időre idelátogatott, de 2008-tól kezdve, miután elvette Carla Bruni énekesnőt, inkább a szomszédos Cap Negre-be járt nyaralni rendszeresen, felesége családi birtokára.

Fort de Bregancon viszont korábban nagyon népszerű volt az elnökök körében: Georges Pompidou, Valéry Giscard d'Estaing és Francois Mitterrand is rendszeresen nyaral itt. Az utóbbinál Helmut Kohl akkori német kancellár is látogatást tett 1985 nyarán. A várerőd rezidenciává alakítása azonban Charles de Gaulle tábornok nevéhez fűződik, elsősorban ő szerette itt tölteni a nyarait.Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Cím:Bormes-les-Mimosas

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward