» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Imbolygó vitorlás hajóra, hatalmas jéghegyre emlékezteti a szemlélődőt Párizs új extravagáns épülete. A Louis Vuitton Alapítvány múzeumát a 85 éves Frank Gehry sztárépítész tervezte.


A szokatlan épület jól tükrözi a Fondation Louis Vuitton szellemét: egyedülálló, kreatív, újító. Az üveg használatával légiességet, világosságot kívántak adni az épületnek, mindezt úgy, hogy tökéletesen illeszkedjen a Bois de Boulogne 19. századi parkjához.

Az Eiffel-torony és a La Defense negyede között elhelyezkedő épület teraszairól egyedülálló kilátás nyílik Párizsra és a környező Jardin d'Acclimatation fás területére.

A 100 millió euróba kerülő, 13 év alatt elkészült épületen 100 mérnök és 3000 munkás dolgozott. Mintegy 12 ezer négyzetméter alapterületen 11 galéria várja majd a látogatókat.

Itt kapott helyet a Louis Vuittont is gyártó, Bernard Arnauld iparmágnásnak és szenvedélyes műgyűjtőnek 20. századi és kortárs alkotásokból álló műgyűjteménye, de lesznek kortárs időszaki kiállítások és kulturális rendezvények is.

A csupa üveg múzeum tulajdonjoga 50 év múlva átszáll Párizs városára.Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs
Cím:Bois de Boulogne
GPS: 48° 51′ 44.78472″, 2° 14′ 57.02172″
Honlap: http://www.fondationlouisvuitton.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward