» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Parc de la Villette.


Philharmonie de Paris

Párizs új koncerttermét, a Philharmonie hangversenypalotát Jean Nouvel Pritzker-díjas építész tervezte. A futurisztikus dombszerű építmény tetején akár is sétálhatnak is a látogatók.

A Philharmonie a La Villette parkban 1995-ben megnyílt Cité de la musique (Zene városa) nevű központ része, amelyben egy alakítható terem, egy múzeum, egy kiállítóterem is található. A Párizst elkerülő körgyűrű mellett, a város észak-keleti részén található La Villette negyedben felhúzott épület 2400 férőhelyes nézőterén hét plató is kialakítható barokk vagy kortárs művek előadói számára, valamint hat próbaterem, tíz stúdió, egy parkra néző kávéház, egy panorámaétterem, egy kiállítótér, egy pedagógiai központ is létesült. A kilencemeletes irodaszekció mint egy kinyújtott kar, a körgyűrűn túlra, a fejlődő Pantin városrészre mutat. A koncerttermi tömb szintjei fokozatosan emelkednek, a dombszerű építmény tetején is sétálhat a látogató.

Cité des Sciences et de l'Industrie

A 19. kerületében található tudományos és ismeretterjesztő park az egyik leglátogatottabb attrakció Párizsban. Európa legnagyobb tudománytörténeti múzeuma.

Géode gömbmozi. 1985. május 6-án nyitotta meg kapuit a 36 méter átmérőjű és 6433 acélháromszögből álló mozi. Sima rozsdamentes acélból készült, hogy visszaverődjön róla a fény, akárcsak egy tükörről. 1986. március 13-tól a Cité des Sciences et de l’Industrie részévé vált.

Grande halle de la Villette

La Vilette Párizs egyik nevezetes kulturális központja.Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs
Cím:Parc de la Villette
GPS: 48° 53′ 31.34364″, 2° 23′ 19.109″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward