Családi síelés Karintiában

2011. január 2.

print

Családi síelés Karintiában

Kikapcsolódás és izgalmak: Karintiában minden adott egy jól sikerült családi üdüléshez. Álomszerű téli programok az apróságoknak, gyermekeknek és tinédzsereknek egyaránt. Az önfeledt téli örömökről ingyenes síbérletek, valamint kedvező árú ajánlatok gondoskodnak.Kikapcsolódás és izgalmak: Karintiában minden adott egy jól sikerült családi üdüléshez. Álomszerű téli programok az apróságoknak, gyermekeknek és tinédzsereknek egyaránt. Az önfeledt téli örömökről ingyenes síbérletek, valamint kedvező árú ajánlatok gondoskodnak.

Beköszöntött a tél Karintiába
Az Alpok napfényes délvidékén friss hó ragyog a szikrázó napsütésben – egész Karintia egyetlen hatalmas hófehér téli csodavilággá alakult át. Minden nap fehér hópelyhek táncolnak a karintiai égbolton és ragyogó fehér ruhába öltöztetik a hegyeket és völgyeket. A tartomány alacsonyabban fekvő vidékeit is 40 cm-es egybefüggő hótakaró borítja. A „cukormázzal” bevont karintiai városok idilli hangulattal, romantikus adventi vásárokkal, a forralt bor és a fűszeres puncs édes illatával csábítanak hétvégi kirándulásra. A téli sportok kedvelőit friss porhóval várják a karintiai síterepek, amelyek december elején sorra nyitják meg kapuikat a síelők és snowboardosok előtt. A tél megérkezett Karintiába.

A következő síterepek várják már most a síelőket:
Turracher Höhe, Mölltali-gleccser, Gerlitzen, Innerkrems, Heiligenblut, Katschberg, Hebalm, Koralpe, Großglockner, Weinebene, Nassfeld, Bad Kleinkirchheim, Bodental, Falkert, Klippitztörl.
Kikapcsolódás és izgalmak: Karintiában minden adott egy jól sikerült családi üdüléshez. Álomszerű téli programok az apróságoknak, gyermekeknek és tinédzsereknek egyaránt.

Törpe árak
Karintia sírégiói az idei téli szezonra is vonzó ajánlatcsomagok egész sorát állították össze az üdülővendégeknek. Bad Kleinkirchheimban ingyenes oktatás keretén belül sajátíthatják el a síelés alapjait azok a 14 éven aluli gyermekek, akik a „Happy Family“ akció keretén belül egyhetes síüdülést foglalnak Bad Kleinkirchheimban. Emellett a gyermekek 20 százalékos kedvezménnyel válthatják meg a hatnapos síbérletet is. A „Happy Family“ akció 2011. február 5-től 19-ig érvényes, a síbérlet 2011. február 5-től 26-ig váltható kedvező áron.

A gyermekek Karintia számtalan régiójában síelhetnek ingyenesen
Kötschach-Mauthenben a tíz éven aluli gyermekek például ingyenesen használhatják a felvonókat a „Hópihe“ síbérletnek köszönhetően, amennyiben a család egy az akcióban résztvevő szálláshelyen száll meg. A nyolc éven aluli gyermekeknek ingyenes a szállás a Nassfelden 2010. december 4-től 25-ig és 2011. március 19-től április 24-ig, valamint a síbérlet, a síoktatás és a sífelszerelés bérlése is ingyenes a számukra. Ingyenes a síbérlet a 14 éven aluli gyermekeknek a Weissensee gyermeksívilágban. Emellett a Weissensee-n egy korcsolyaiskola is található, ahol az apróságok hozzáértő felügyelet mellett sajátíthatják el a korcsolyázás alapjait, míg a felnőttek tovább csiszolhatják a tudásukat.

Téli trendek unatkozás helyett
Feledhetetlen élményeket és szórakoztató pillanatokat garantál a Nassfeld-Hermagorban található funpark és a Gerlitzenen működő Freeride park. A fiatalok a félcsőben, a mélyhóval borított szakaszokon vagy a freestyle pályán, snowboardozás, snowbiking vagy hórögbi közben tombolhatják ki magukat. Mallnitzban a tinédzserek olyan speciális Twin-Tip sílécekkel sajátíthatják el a freestyle síelés alapjait, amelyek elől és hátul is felhajlanak. Izgalmas élmények várnak a fiatalokra az Innerkremsben működő Sport Schiffernél is: a kínálat a carvinglécek tesztelésétől, a sípálya barbecue-n át a versenyedzésig terjed. Feld am See-ben esténként a tinédzserek a Brennseehofnál gyűlnek össze, hogy a befagyott tó jegén és az U-Boot bárban bulizzanak.

Családbarát szálláshelyek
A „Kärnten Family“ szövetség 2008 óta kínál feledhetetlen élményeket a családoknak a sípályákon és a sípályákon kívül egyaránt. A szövetséghez tartozó szálláshelyek minőségét és családbarát jellegét rendszeresen ellenőrzik. A szigorú kritériumnak történő megfelelést háromtól öt maciig díjazzák. Azok a szálláshelyek, amelyek különleges programokat kínálnak a tinédzsereknek és gyermekeknek, erre utaló speciális piktogramot is kapnak. Emellett Karintiában számos családi szálloda specializálta kínálatát a babákra és a kisgyermekekre. A baba- és gyermekfelügyelet mellett rácsos ággyal és pelenkázó asztallal rendelkező, speciálisan berendezett szobák is a vendégek rendelkezésére állnak.

www.karintia.com


Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play