» Olaszország

» Olaszország » » Szicília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mussomelitől Troináig, Petralia Soprana és Montalbano Elicona útján haladva: Szicília legszebb és legjellegzetesebb falvainak felfedezése


Szicília egy olyan régió, amely cha mindent kínál: gyönyörű tengerpartok, varázslatos tájak és időtlen helyek. A sziget, nevezetességei között, Olaszország legszebb falvaival is büszkélkedhet.

Mussomeli

Mussomeli-t 2020-ban "Szicília legszebb falujának" választották. A Platani folyótól keletre található Mussomeli Szicília központjának belső dombos részén emelkedik fel: nevezetességei között az ősi nemesi paloták mellett a központjától néhány kilométerre található Polizzello régészeti lelőhelye és a Manfredonico-kastély található (fotó század alatt), egy sziklára épített erőd a 19. és a 15. század között.

Novara di Sicilia

A Messina tartományban található Novara di Sicilia egy hegy lejtőjén emelkedik, egy elbűvölő természeti környezetben, a Rocca Salvatesta alól lefelé, egy impozáns kőzetcsúcs, amely eléri az 1340 méter magasságot.

Troina

Troina 1 euróért történő házvásárlást tett lehetővé a szicíliai falu sok elhagyott ingatlanjának helyreállításához, a gazdasági fellendülés elősegítése érdekében.

Az Enna tartományban fekvő Troinának nagyon ősi eredete van: Szicília első normann fővárosa, a területén található legelső települések az őskortól származnak.

Sambuca di Sicilia

Az Agrigento közelében fekvő kisváros, Sambuca di Sicilia 2016- ban elnyerte Rai Tre "Alle falde del Kilimangiaro" televíziós műsorának " Borgo dei Borghi " címet . A Belice-völgyben, egy dombon található Sambuca di Sicilia falu arab eredetű: 1864-ben, hogy megkülönböztesse az azonos nevű toszkán önkormányzattól, a "Zabut" nevet adták hozzá, utalva az Emir Al Zabut ősi kastélyára.

Montalbano Elicona

Messina tartomány csodálatos városát, Montalbano Eliconát 2015-ben "Borgo dei Borghi" -nak nyilvánították, és része Olaszország legszebb falvainak. Lakott területének ősi részén van egy kastély, amely III. Federico szicíliai király nyári rezidenciája volt.

Petralia Soprana

A szicíliai barokk legfontosabb példái közül a Petralia Soprana három nézőponttal büszkélkedhet: a Loreto kilátóval, amely az ' Etnára és a Caltanissettára néz. a belvedere del Carmine, kilátással Palermo városára, és a Piazza Duomo belvedere.

Salemi

Az olaszországi legszebb falvak körében Salemi Trapani tartományban, a Belice-völgy szívében található. A szőlőültetvényekkel és olajfaligetekkel beültetett dombok között található Salemi arab-középkori eredetű: a házak egy kastély körül állnak, amelynek kör alakú tornyának teraszáról rendkívüli a panoráma a tengerre.

Cefalù

Cefalù, Szicília, Olaszország, Építészet, Strand, Város

(c) pixabay

Cefalù egy festői falu Szicília északi partján, egy sziklás hegyfok lábánál, Palermótól körülbelül 70 kilométerre. Püspöki székhely és az egész régió egyik legfontosabb tengerparti látványossága, Cefalù nevezetességei között található a város székesegyháza, amelyet az arab-normann Palermo helységbe, valamint Cefalù és Monreale katedrálisaiba helyeztek be, és amelyet a világörökség részévé nyilvánított az Unesco.GPS: 42° 38′ 18.33396″, 12° 40′ 27.4692″
Honlap: https://borghipiubelliditalia.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward