Ehető Állatkert

2011. április 12.

print

Ehető Állatkert

2011. május 1-jén különleges, „ehető állatkert” nyílik a Zotter csokoládémanufaktúra körül elterülő 27 hektáros területen.

2011. május 1-jén különleges, „ehető állatkert” nyílik a Zotter csokoládémanufaktúra körül elterülő 27 hektáros területen. A projekt középpontjában az állat, a hús és az ember között álló szoros összefüggések állnak.

Az „élni és élni hagyni” mottóval létrehozott kreatív biogazdaságban a látogatók régi haszonállatokat ismerhetnek meg, amelyeket fajtájuknak megfelelően tartanak. Itt élnek azok az állatok, amelyeket a Zotter manufaktúra alkalmazottai később a biokantinban elfogyasztanak. A látogatók szintén megkóstolhatják az imént látott állatokból készült különböző ételeket.

A „ehető állatkertet” teljes mértékben ehető növényekkel telepítették be. Vagyis minden, ami az állatkertben nő, megehető, néha mindjárt séta közben is. Mindenki profitál az állatkertből, amely az állatoknak megfelelő körülményeket, míg a látogatóknak kreatív kikapcsolódást kínál.

Josef Zotter ehető állatkertje a gondolkodásunk megváltoztatására ösztökél. Tolerálhatjuk a tömeges állattartást, csak mert nem látjuk, mi történik ott? A kezdeményezés középpontjában az élelmiszer megbecsülése áll.
www.zotter.at
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play