Az alpesi nyár ünnepélyes megnyitója Salzburg tartományban

2011. május 14.

print

Az alpesi nyár ünnepélyes megnyitója Salzburg tartományban

A 2011-es salzburgi alpesi nyár nagyszabású mulatsággal nyílik meg 2011. június 19-én a 150 éves filzmoosi Krahlehenalmon.





A 2011-es salzburgi alpesi nyár nagyszabású mulatsággal nyílik meg 2011. június 19-én a 150 éves filzmoosi Krahlehenalmon. Az 1580 méteres magasságban elterülő alpesi legelő menedékházát az elmúlt években újították fel, ügyelve arra, hogy hagyományos jellege megmaradjon. A kulináris élmények mellett a Bischofsmütze-re, azaz Püspöksüvegre nyíló kilátás is sok látogatót csalogat. A rendezvényen filzmoosi zenei együttes gondoskodik a jó hangulatról és fellép a filzmoosi gyerekek népviseleti csoportja is. Nem fognak unatkozni a látogatók gyerekei sem, számukra is változatos program teszi majd feledhetetlenné ezt a napot.
Salzburgerland idei mottója „Salzburgi népszokások – énekszó, játék, tánc és néptánc”. A tartomány 2011-ben a népi muzsikát és a néphagyományokat állítja a figyelem középpontjába. Az alpesi legelőkön egymást érik a rendezvények, mulatságok: zenészekkel, énekesekkel, együttesekkel, hagyományos és új dallamokkal, népi rigmusokkal, jódlival, néptánccal.

http://almsommer.salzburgerland.com
 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play