Múzeum a híres szoprán, Elisabeth Schwarzkopf emlékére Ausztriában

2011. augusztus 15.

print

Múzeum a híres szoprán, Elisabeth Schwarzkopf emlékére Ausztriában

Múzeumot rendeztek be a nyugat-ausztriai Vorarlbergben a híres szopránénekesnő, a 2006-ban elhunyt Elisabeth Schwarzkopf emlékére.

Múzeumot rendeztek be a nyugat-ausztriai Vorarlbergben a híres szopránénekesnő, a 2006-ban elhunyt Elisabeth Schwarzkopf emlékére.A kiállítás vasárnap nyílt meg a hohenemsi Rosenthal villában, az Elisabeth Schwarzkopf és férje, Walter Legge zenetörténeti hagyatékát gondozó Schubertiade fesztivál székházában - adta hírül az APA osztrák hírügynökség.

 

A tárlaton egyebek között színpadi kosztümjei, feljegyzései, egy közös, dedikált fotó Maria Callasszal, valamint Toscaninivel, Herbert von Karajannal és a zenei világ más nagy alakjaival váltott levelei láthatók.
Az énekesnő 1915-ben született az akkor Németországhoz tartozó Jarocinban, a mai Lengyelország területén. Berlinben végezte zenei tanulmányait és pályafutása is itt kezdődött az 1930-as években. Későbbi férjével, az EMI zenekiadó vállalat akkori zenei igazgatójával Bécsben találkozott. A berlini után a bécsi opera tagjaként aratott sikereket, mielőtt nemzetközi karriert futott be. Az 1970-es évek végén vonult vissza a színpadtól és 90 éves korában, a vorarlbergi Schrunsban hunyt el 2006-ban.


(MTI)
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play