Vasárnap nyílt nap a bécsi Operában

2012. február 1.

print

Vasárnap nyílt nap a bécsi Operában

Vasárnap. szeptember 2-án, délután háromkor és este hétkor várja az érdeklődőket a Bécsi Állami Operaház. A nyílt nappal kezdődik a dalszínház 2012-13-as évadja.

Vasárnap, szeptember 2-án, délután háromkor és este hétkor várja az érdeklődőket a Bécsi Állami Operaház. A nyílt nappal kezdődik a dalszínház 2012-13-as évadja - hirdeti az intézmény honlapja.

A közönséget a színfalak mögé kalauzolják, a látogatók felfedezhetik azokat a részeket, amelyek egyébként el vannak zárva a nyilvánosság elől. A közönség kedvenceiből - énekesekből, zenekari muzsikusokból - alakult együttesek adnak rövid személyes koncerteket.

Ezen kívül a látogatók részt vehetnek kórus-, zenekari és balettpróbán, betekinthetnek a zenei könyvtárba, és értékes jelmezekből egy kis kiállítást rendeznek számukra. Bemutatják a tervezett technológiai fejlesztéseket, amelyek biztosítják majd a színpadi gépek, az akusztika és a világítás jobb teljesítményét a jövőbeli előadásokon.

Az évad kedden este a Don Carlosszal folytatódik, Daniele Abbado rendezésében látható Verdi műve, a főzeneigazgató, Franz Welser-Möst vezényletével. René Pape II. Fülöp királyként, Roberto Alagna Don Carlosként, Simon Keenlyside Rodrigóként lép színpadra, a női főszerepeket, Erzsébet királynét és Eboli hercegnőt Krassimira Stoyanova és Luciana D`Intino énekli.

Szeptember 15-én az intendáns, Dominique Meyer találkozik a közönséggel. Az évad első premierje Kurt Weill darabja, a Mahagonny város tündöklése és bukása lesz szeptember 22-én.

(MTI)
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play