» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Hochschwabmassive szívében található Aflenzer Bürgeralm 800 - 1.810 méteren helyezkedik el és leginkább családoknak ideális üdülőhely.


A kirándulók Aflenz gyógyhelyről indulva az Aflenzer Bürgeralmra a kétszemélyes ülőfelvonóval (új ülésekkel és kerékpárszállítóval felszerelve) juthatnak fel. A hegyállomáson a Skywalk kilátóplatformról minden irányba fantasztikus kilátás tárul elénk. Innen gyalog vagy kerékpárral tovább a Schönhleitenhaus menedékházhoz. Elektromos hegyikerékpár-bérlés a helyszínen. 
 
Csaknem végig sík terepen vezet a Gretlhöh’ Skywalk körtúra. A főbb állomások a túra mentén, amely csaknem két órán át tart, a Gretlhöh’ csúcskeresztje, valamint két kilátóplatform, amelyekről csodás kilátás nyílik a környező hegyekre. Az izgalmakról egy fahíd gondoskodik, amely a két kilátót köti össze egymással és amelyen néhol üveg helyettesíti a fa járólapokat: az üvegen át pedig messzire le lehet látni a sziklás meredély mentén.

Itt, a Hochschwabon él Európa legnagyobb zergeállománya. Ha valaki egészen halkan figyel, az biztosan megpillanthatja az egyik vagy másik állatot. Ezen kívül itt igazán lenyűgöző a havasi flóra. Megcsodálható például az árnika, a havasi gyopár, a havasi szegfű és az enciánok különféle fajtája is.

Télen napközben vagy este a hét kilométer hosszú panorámaúton szánkózhat le a völgybe. Szánkózásra Schönleitenhaus-nál található egy kilométer hosszú szánkópályán is lehetőség nyílik. A kiindulópontot ülőfelvonóval közelíthetik meg a vendégek. Emellett több útvonal várja a hótalpas túrázókat is.

Völgyállomás: Aflenz-Kurort 810 m

Hegyállomás: Bürgeralm 1550 m.Tartomány:Steiermark
Cím:Aflenz
GPS: 47° 34′ 9.48036″, 15° 15′ 38.58127″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward