Klimt és maraton

2012. március 5.

print

Klimt és maraton

Már több mint kilencezren jelentkeztek a bécsi City Marathon 2012. április 15-én megrendezésre kerülő Krone-váltófutására. 

A maratontávon kívül a váltófutás számít az egyik legnépszerűbb versenyszámnak. Az idei Vienna City Marathonba is belopta magát a Klimt-év: „A Kiss Moves the World“ címmel már tavaly egy jótékonysági festőakciót indítottak útjára, melynek keretein belül Gustav Klimt „A csók“ című művét újrafestették a világ futói.

 Ausztria legnagyobb futóversenye, a Vienna City Marathon idén április 15-én kerül megrendezésre. A Bécs belvárosán keresztül vezető, a Prater, az Operaház és a Schönbrunni kastély mellett végighaladó 42,195 km hosszú táv mellett sokan vállalkoznak félmaratonra vagy a Krone-váltómaratonra, ami világszerte az egyik legnagyobb váltófutás. Utóbbira mindeddig már több mint kilencezer futó jelentkezett, így már alig 150 váltócsapatnak jut hely. Újra indulhatnak a gyerekek is: ők 4,2 illetve 1 km-es távon nevezhetnek.Ausztria legnagyobb futóversenye, a Vienna City Marathon idén április 15-én kerül megrendezésre. A Bécs belvárosán keresztül vezető, a Prater, az Operaház és a Schönbrunni kastély mellett végighaladó 42,195 km hosszú táv mellett sokan vállalkoznak félmaratonra vagy a Krone-váltómaratonra, ami világszerte az egyik legnagyobb váltófutás. Utóbbira mindeddig már több mint kilencezer futó jelentkezett, így már alig 150 váltócsapatnak jut hely. Újra indulhatnak a gyerekek is: ők 4,2 illetve 1 km-es távon nevezhetnek.Ausztria legnagyobb futóversenye, a Vienna City Marathon idén április 15-én kerül megrendezésre. A Bécs belvárosán keresztül vezető, a Prater, az Operaház és a Schönbrunni kastély mellett végighaladó 42,195 km hosszú táv mellett sokan vállalkoznak félmaratonra vagy a Krone-váltómaratonra, ami világszerte az egyik legnagyobb váltófutás. Utóbbira mindeddig már több mint kilencezer futó jelentkezett, így már alig 150 váltócsapatnak jut hely. Újra indulhatnak a gyerekek is: ők 4,2 illetve 1 km-es távon nevezhetnek.Ausztria legnagyobb futóversenye, a Vienna City Marathon idén április 15-én kerül megrendezésre. A Bécs belvárosán keresztül vezető, a Prater, az Operaház és a Schönbrunni kastély mellett végighaladó 42,195 km hosszú táv mellett sokan vállalkoznak félmaratonra vagy a Krone-váltómaratonra, ami világszerte az egyik legnagyobb váltófutás. Utóbbira mindeddig már több mint kilencezer futó jelentkezett, így már alig 150 váltócsapatnak jut hely. Újra indulhatnak a gyerekek is: ők 4,2 illetve 1 km-es távon nevezhetnek.Ausztria legnagyobb futóversenye, a Vienna City Marathon idén április 15-én kerül megrendezésre. A Bécs belvárosán keresztül vezető, a Prater, az Operaház és a Schönbrunni kastély mellett végighaladó 42,195 km hosszú táv mellett sokan vállalkoznak félmaratonra vagy a Krone-váltómaratonra, ami világszerte az egyik legnagyobb váltófutás. Utóbbira mindeddig már több mint kilencezer futó jelentkezett, így már alig 150 váltócsapatnak jut hely. Újra indulhatnak a gyerekek is: ők 4,2 illetve 1 km-es távon nevezhetnek.
 
Előbuli klasszikus zenével

Április 14-én, a maraton előtti napon a Run Vienna - Enjoy Classics mottó jegyében mindenkinek alkalma lesz ráhangolódni a futásra a bécsi Operában, ahol a Bécsi Filharmonikusok ütőhangszer koncertet adnak.

A maraton útvonalának 10 km-nyi szakaszán a futókat Mozart és Strauss klasszikus műveitől a modern ritmusokig változatos zene ösztönzi.
Szintén már szombaton, császármorzsával és nemzetközi hangulattal köszönti a maraton részvevőit a számukra rendezett International Friendship Party a bécsi Városháza gótikus stílusú ünnepi termében.

    Klimt jegyében

Az idei City Marathonba belopakodott a kultúra is: A 2012-es Klimt év kapcsán került megrendezésre a „A Kiss Moves the World“ című jótékonysági akció, melyet még a tavalyi City Marathon után indított útjára az etióp hosszútávfutó Haile Gebrselassie. Gustav Klimt „A csók“ című festményét egy kifestőhöz hasonlóan apró mezőkre osztották fel, és mindegyikhez rendeltek egy színt. Az elkezdett festmény egy év alatt bejárta Hamburg, Berlin, München és Frankfurt maratonjait, ahol a futók minimum 10 eurós adomány fejében kiegészíthették azt egy-egy színnel. A majdnem kész mű márciusban pedig a Belvedere-be került, ahol a látogatók húzhatták meg az utolsó ecsetvonásokat. Az április 15-i City Marathon után futók Csókja a Belvedere kiállítótermében, az eredeti mű szomszédságában kap majd helyet.

A jótékonysági akcióból származó bevételt a „Menschen für Menschen“ (Emberek az emberekért) alapítvány kapja, amelynek Etiópiában vannak segélyprogramjai.

Vienna City Marathon
2012.04.15.
www.vienna-marathon.com
   

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play