Újfajta bolhapiacok Bécsben

2013. március 28.

print

Újfajta bolhapiacok Bécsben

A magyar turisták és antikvitásgyűjtők szombatonként előszeretettel látogatják a Naschmarktot, ahol a világ minden tájáról érkező árusok és tárgyak várják a potenciális vásárlókat. Az osztrák főváros vezetői arra buzdítanak, hogy húsvét közeledtével egy másik bolhapiacon is nézzünk körül.

A magyar turisták és antikvitásgyűjtők szombatonként előszeretettel látogatják a Naschmarktot, ahol a világ minden tájáról érkező árusok és tárgyak várják a potenciális vásárlókat.

 


Az osztrák főváros vezetői – környezetvédelmi okból is - arra buzdítanak, hogy húsvét közeledtével egy másik bolhapiacon is nézzünk körül. Az ünnep alkalmából ugyanis különféle dekorációs eszközökkel, kiscsirkével, nyuszival, hímes tojással és gyerekjátékokkal várják az érdeklődőket.

 


A 48er Basar nevű bolhapiac – amely a 22. kerületben, a Stadlauer strassén található - 1989 óta működik. Évente 25-30 ezer látogató böngészi végig szerteágazó kínálatát, amely a háztartási eszközöktől a bútorokon át a ruhaneműkig vagy könyvekig szinte mindent felvonultat. 2011 óta csak olyan elektronikai cikkeket árulnak, amelyekre egy év garanciát vállalnak. A holmik a lakosságtól származnak, a bécsiek a 19 bécsi szeméttelep bármelyikén leadhatják felesleges tárgyaikat. Az eladásra szánt bútorokat, háztartási gépeket, textíliákat, játékokat, sportcikkeket a többi hulladéktól elkülönítve kezelik, és külön teherautóval szállítják a köztisztaságiak bazárjába. Ezzel évente 720 tonnányi hulladéktól kímélik meg a környezetet.

 


Az első tematikus – ezúttal húsvéti -. bolhapiacot 2013. március 26-30. között tartják.
Az érdeklődők a legkülönbözőbb anyagból készült nyuszik, kiscsirkék, ajtódíszek, koszorúk, húsvéti tojások és terítékek között válogathatnak. Gyermekjátékokból és könyvekből is óriási választék várja azokat, akik nem ragaszkodnak az új dolgokhoz.

A következő, nyár eleji nosztalgiapiac főszereplői a régi rádiók, lemezjátszók és számítógépes játékok lesznek, októberben pedig a háztartási eszközök. Adventkor karácsonyi vásárral várják azokat, akik belekóstolnának a műfajba.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play