Rovarjátszótér Bécsben

2013. június 10.

print

Rovarjátszótér Bécsben

Rovarjátszóteret alakítottak ki a Hirschstetteni Kertészetben Bécsen, ahol – a megtévesztő név ellenére – gyerekek, nem pedig bogarak tombolhatják ki magukat.

A rovarjátszótéren szöcske-csúszda, méhe-libikóka és pók-mászóháló várja a kicsiket.


Fotó: Christian Houdek/PID

Új attrakcióval, rovarjátszótérrel várja a gyerekeket a bécsi Hirschstetteni Kertészet (Blumengärten Hirschstetten), ahol a kicsik játék közben, játszva tanulhatják meg a bogarak szerepét a természetben. A gyerekek többek között szöcske-csúszdán, méhe-libikókán és pók-mászóhálón tombolhatják ki magukat, de szívesen megbújnak a lepkeházban vagy a bejárható méhkaptárban is. A játékokon és a játékok között rovarok nagy, színes modelljei ülnek, hogy a kicsik alaposan szemügyre vehessék és megtapogathassák őket. Ha pedig elfáradtak, virág alakú asztaloknál, levélpadokon pihenhetik ki magukat.


Fotó: Christian Houdek/PID

Az osztrák főváros területének 51 százaléka zöldfelület, amivel világviszonylatban is egyedülállónak számít. Ennek jelentős részét – a Bécsi Erdő (Wiener Wald) és a nemzeti park mellett – a 850 kisebb-nagyobb városi park adja, amelyek összterülete 20 millió négyzetméter.

A több mint kétezer négyzetméteres rovarjátszótér néhány hónap alatt készült el, 150 ezer euróba került és tavasztól őszig várja a gyerekeket (1220 Bécs, Quadenstraße 15.).

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play