A harmadik ember nyomában Bécsben

2013. július 4.

print

A harmadik ember nyomában Bécsben

"A harmadik ember" című angol thriller Bécsben játszódik a második világháború után. Az érdeklődők felkereshetik a hajdani filmforgatás helyszíneinek egy részét a bécsi csatornarendszerben "A harmadik ember-túra" keretében.

Musical készül Ausztriában Graham Greene és Carol Reed Oscar-díjas kultikus filmjéből, A harmadik ember című angol thrillerből, amely Bécsben játszódik a második világháború után. 

A Vereinigte Bühnen Wien (VBW) produkciós iroda jelentette be, hogy "a világon elsőként" sikerült megszereznie az Orson Welles főszereplésével 1949-ben, a még megszállás alatt álló osztrák fővárosban forgatott film megzenésítésének jogát.

 


Egyetlen más film sem kötődik annyira Bécshez, mint A harmadik ember - hangoztatta az osztrák színházi produkciós iroda, amely 2016-ra tervezi a premiert. A cég - mint hangoztatta - büszke rá, hogy sikerült megszereznie a musicaljogokat, és így "az egyetlen lehetséges méltó helyszínen", Bécsben tarthatja az ősbemutatót.

A filmben Holly Martins (Joseph Cotten) amerikai író elhunyt barátja, Harry Lime (Orson Welles) nyomába ered a háború utáni Bécsben, és kénytelen megállapítani, hogy a férfit valószínűleg meggyilkolták, sőt a saját élete is veszélyben forog. A VWB többek közt Stephen Schwartz háromszoros Oscar- és háromszoros Grammy-díjas amerikai dalszövegíróval és zeneszerzővel dolgozik.

Mindazok, akik nem bírják kivárni a musical bemutatóját, már ezen 
a nyáron felkereshetik a hajdani filmforgatás helyszíneinek egy részét a bécsi csatornarendszerben "A harmadik ember-túra" keretében.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play