Karintia családbarát sírégiói

2013. november 12.

print

Karintia családbarát sírégiói

Az Alpok déli oldalán, ahol hóborította hegyoldalak, kristálytiszta hegyi levegő, ragyogó napsütés és a talpunk alatt ropogó friss hó várja a vendégeket. A síbérletárak pedig nagymértékben megkönnyítik a családok dolgát.

Az Alpok déli oldalán, ahol végeláthatatlan hóborította hegyoldalak, kristálytiszta hegyi levegő, ragyogó napsütés és a talpunk alatt ropogó friss hó várja a vendégeket. Karintia családbarát sírégiói számtalan vonzó inkluzív szolgáltatással várják a kikapcsolódni vágyókat. Az igazán pénztárcabarát síbérletárak pedig nagymértékben megkönnyítik a családok dolgát, akik már alig várják, hogy belevessék magukat a téli kikapcsolódásba az Alpok napsütötte, hóbiztos déli oldalán.

 


Amikor az ablakon bekandikáló reggeli napfény lágyan csiklandozza az orrunkat ideje kipattanni a kényelmes ágyból és elmerülni a szálloda körül elterülő, porhóval borított hegyoldalak kínálta élményekben. Előtte még jut idő egy ízletes és kiadós reggelire, amely elegendő energiát biztosít a síeléssel töltött napra. A költségekre pedig egyáltalán nem is kell gondolnunk. Így néz ki egy élményteli családi üdülés a téli Karintiában.

A Topskipass Kärnten-Osttirol Gold síbérlet igazán kedvezményes megoldást kínál a síeléshez: összesen 31 síterep és 1100 kilométernyi sípálya áll a vendégek rendelkezésére egyetlen síbérlettel. Emellett a síelni szándékozók számtalan kedvező árú regionális síbérlet és vonzó inkluzív szolgáltatást tartalmazó ajánlatcsomag közül is válogathatnak. A gyermekes családok pedig kreatív módon összeállított csomagajánlatok segítségével kímélhetik a családi kasszát.

 


Amennyiben a Grossglockner/Heiligenblut sírégióban legalább az egyik szülő vásárol egy felnőtt síbérletet a 10 éven aluli gyermekeknek csak hóemberjegyet kell váltani, amely mindössze 2 euróba kerül naponta. A Bad Kleinkirchheim/St. Oswald síterepen a rugalmasság gondoskodik a felhőtlen élményekről: minden többnapos síbérlet vagy síelésre jogosít fel 9.00-től 16.00 óráig, vagy pedig belépőként szolgál a két termálfürdő egyikébe. Az új fizetőeszköz, a „Familien-Euro” pedig lehetővé teszi, hogy egy 12 éven aluli gyermek naponta mindössze 1 euróért síeljen (2014. január 4.–március 7.). A sí- és termálhét alkalmával vehetik igénybe az üdülővendégek a „síbérlet inkluzív” ajánlatot, amelynek köszönhetően a síbérlettel 50% kedvezményt kapunk a termálbelépőre is (2014. március 8–30.). Miközben a szülők egy hangulatos alpesi kunyhóban jazz dallamokat hallgatnak és az Alpok-Adria konyha finomságait élvezik, a gyermekek és tinédzserek saját tini síoktatóval fedezhetik fel a síterepet, tesztelhetik az új funparkot és élvezhetik a tél kínálta kalandokat.

 


Grossglockner


A hóbiztos Nassfelden, Ausztria 10 legjobb síterepének egyikén, a sífelszerelés bérlése gyermekeknek naponta mindössze 1 euróba kerül, míg felnőtteknek 11 euróba. A legjobb az egészben, hogy a Nassfeld meghívja síelni a 10 éven aluli gyermekeket: meghatározott időszakokban a gyermekek ingyenesen alhatnak a szülők vagy nagyszülők szobájában (ellátással együtt), valamint ingyenes számukra a sífelszerelés bérlése (sisakkal együtt), a síbérlet és a síoktatás is (2013. december 6-tól 21-ig és 2014. március 15-től április 21-ig). A 15 éven aluli gyermekek a Ski-Hit ajánlatcsomag keretén belül 50% kedvezményben részesülnek. A legkisebbek nagy kedvence BOBO, a pingvin: ő gondoskodik a megfelelő szórakozásról a BOBO-MINI-CLUBBAN, ahol szánkózás, síoktatás, bábszínház és ízletes uzsonna várja a három és öt év közötti gyermekeket.

 


Nassfeld


„Minél kisebb, annál olcsóbb” – szól a Weissensee gyermekbirodalom mottója. A gyermekek a szállodában, a sílifteknél, a síiskolában, de még a síkölcsönzőben is a testmagasságuk alapján fizetnek. Ki korcsolyázik át leggyorsabban a szlalompályán? Ki építi a legnagyobb hóembert? A jégpályán és hóban tartott gyermekolimpia alkalmával, a gyorsaság, a kitartás, az erő és a koordináció mellett a szórakozás és a természeti élmények állnak a középpontban. Azoknak a felnőtteknek és gyermekeknek, akik a 30 partnerszálláshely egyikén 2014. február 23. és március 9. között foglalják le téli üdülésüket, ingyenes a síbérlet.

 


Weissensee


Weissensee felvonó


Ha a családok a Millstatti-tó partján található szállodák egyikében töltik téli üdülésüket, a 14 éven aluli gyermekek ingyenesen síelhetnek a Goldeck sporthegyen (2014. január 5-től március 30-ig). Aki legalább háromnapos Top-Ski-Pass síbérletet vált a Goldeckre az ráadásként kap egy egynapos belépőt a Spittal an der Drauban található Drautalperle élményfürdőbe.

A Katschberg családi síterepen található „Katschi gyermekvilág” hangulatos melegedőkkel, a Katschi családi kártyának köszönhetően pedig speciális tarifákkal várja a vendégeket. A legkisebbek ráadásul (2008-ban vagy az után születettek) ingyenesen síelhetnek.

A Gerlitzen különösen széles sípályákkal, saját sípályarendőrséggel, három nagy kiterjedésű gyakorlópályával és egy különleges síkalanddal várja a síelőket: „Stella Ronda” 13 lesiklópályát és nagyszerű kilátópontokat érint meghatározott sorendben.

 


Gerlitzen


A Turracher Höhén saját sípályakomornyik kínál ízletes finomságokat és italokat, mindenkihez van egy jó szava, úgy ismeri a síterepet, mint a tenyerét és azt is szívesen elárulja, hol milyen kulináris különlegességet kóstolhatunk meg.

 


Turracher Höhe


Turracher Höhe


Aki Innerkremsben, az Alpesi Teljesítményközpont székhelyén hódol kedvenc téli időtöltésének, nemcsak olcsón síelhet, de még az autóját is ingyenesen parkolhatja le a garázsban. A két- vagy többnapos síbérlettel akár a csütörtökönként tartott éjszakai síelésen is részt vehetünk.

Az okleveles karintiai síiskolák tanfolyamain a család minden tagja gyorsan megtanulhat síelni. Ennek érdekében az idei télen is szerepel a kínálatban a síoktatás garantált sikerrel. A tanfolyam keretén belül a kezdők három nap alatt megtanulhatnak annyira síelni, hogy egy kék pályán minden probléma nélkül le tudjanak csúszni. Tehetik mindezt 129 euróért, amely már magában foglalja a felszerelés bérlését is (sílécek, síbotok, sícipők, sisak vagy snowboard, snowboardcipő és sisak). Az ajánlatcsomag ára egységes felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Amennyiben 3 napot követően mégsem sikerülne megtanulni síelni, visszajár a síoktatás ára. A tökéletesen képzett karintiai síoktatóknál azonban olyan jó kezekben vannak a kezdő síelők, hogy ezt alig valaki veszi igénybe. Az oktatások vasárnap kezdődnek és szerdáig tartanak.

 


A síelésnél elvileg ugyanaz az aranyszabály érvényes, mint a kerékpározásnál. Aki egyszer már elsajátította, soha nem felejti el. Mégis az újrakezdők, akik hosszabb ideig nem síeltek, bizonytalannak érzik magukat. Ezért a karintiai sí- és snowboardiskolák háromnapos kurzusokat kínálnak az újrakezdőknek, akiknek az oktatók egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások alkalmával mutatják meg a legújabb technikákat. A cél a biztonságos és élményteli síelés vagy snowboardozás azoknál a szülőknél, akik szeretnének példaképként szolgálni a gyermekeiknek. Az ajánlatcsomag ára 229 euró, amely magában foglalja az oktatást és a felszerelés bérlését is. Az ajánlat foglalható turisztikai hivatalokban és közvetlenül a szálláshelyeken is.

 


A síruhából egyből fürdőruhába bújni: a Bad Kleinkirchheimban található Római termálfürdő közvetlenül a sípályák mellett várja a családokat. Az ellazulásról 13 csodálatos szauna és számtalan hangulatos pihenőhelyiség gondoskodik összesen 3 emeleten, eközben az apróságok saját élményrészlegen tombolhatják ki magukat. „Élj a mának” szól a római stílusban épített wellnessoázis mottója, amely természetes tónusokkal és csábító illatokkal várja a vendégeket. Családbarát kínálattal büszkélkedhet a szomszédos Sankt Kathrein termálfürdő is, ahol csendes kis pihenők, 30 és 34 °C-os szabadtéri medencék, valamint víz alatti masszázs várja a pihenni vágyókat. Az apróságok felhőtlen szórakozásáról vidám vizes játékok gondoskodnak gyermekrészlegen.

 


Római termálfürdő, Bad Kleinkirchheim


Valóságos földi paradicsom kicsiknek és nagyoknak egyaránt a 2012-ben nyitott Karintia termálfürdő, Villachban. Feledhetetlen élményeket kínál többek között a Crazy River, ahol a raftinghoz hasonló élményben lehet része a gyermekeknek, de a különböző csúszdák és a 25 méteres sportmedence is számtalan kalandot ígér.

 


Karintia termálfürdő, Villach


Karintia termálfürdő, Villach

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play