A bécsieknek a bécsi kávé a kedvencük

2013. november 25.

print

A bécsieknek a bécsi kávé a kedvencük

Egy felmérés szerint a bécsi kávé, a Wiener Melange a legkedveltebb kávéfajta az osztrák fővárosban. Cappuccinot és tejeskávét rendelnek még a leggyakrabban.

„Pincér, egy bécsi kávét legyen szíves!” – hangzik el naponta számtalanszor Bécs kávéházaiban. És nem ok nélkül. Amint a Bécsi Gazdasági Kamara felméréséből kiderül, e tradicionális bécsi intézmények vendégei még mindig a bécsi kávét részesítik előnyben, ha választaniuk kell az itallapról. A vendégek 29 százaléka dönt a fekete kávéból, langyos tejből és tejhabból álló kávéfajta mellett.


Cafe Sperl - Copyright: Schaub-Walzer / PID

Szorosan a sarkában a cappuccino végzett a felmérésben. A presszókávéból, forró tejből és tejhabból készülő kávéspecialitást, amelynek tetejéről nem hiányozhat a csipetnyi kakaópor, a megkérdezettek 28 százaléka választja. A harmadik helyezettet, a tejeskávét – amit németül fordított kávénak (Kaffee verkehrt) is hívnak a sok tej miatt – a vendégek 18 százaléka részesíti előnyben.

 
Meinl kávé, Tejeskávé - Copyright: Meinl


„A kávéházi kultúra ugyanolyan szervesen hozzátartozik Bécshez, mint az Óriáskerék vagy a Stephansdom. A bécsiek szeretik a kávéházaikat, a turistákat lenyűgözi ez a hagyomány, és most már hivatalos kedvence is van a kávéházak közönségének” – mondja a felméréssel kapcsolatban Brigitte Jank, a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke.


Cafe Weimar - Copyright: koalamedia


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play