Utazás előtt: Ezek a legfontosabb tudnivalók Monacoról

2013. december 27.

print

Utazás előtt: Ezek a legfontosabb tudnivalók Monacoról

A Vatikán után Monaco a második legkisebb állam a világon.Területe teljesen urbanizált, ezáltal az egyik legsűrűbben lakott ország a Földön.

A független és önálló Monacói Hercegség a Földközi-tenger partján, Nizzától 19 km-re fekszik, szárazföldön csak Franciaországgal határos, nyugatról kelet felé haladva Cap d’Ail, la Turbie, Beausoleil és Roquebrune Cap Martin községek közé esik.

Az ország a harmadkorban felgyűrődött keskeny földsávon helyezkedik el, a jobbára kristályos kőzetekből álló Tengeri-Alpok lábánál. Monaco a Földközi-tengerbe nyúló Monacói-félszigeten és Monte-Carlo sziklakiszögellésén fekszik. Területe 1,95 km², kb. 3 km hosszan és 200-500 m szélesen nyúlik el a parton. Legmagasabb pontja a 140 méteres Mont Agel.

Monaco négy kerületre (quartier) oszlik:

Monaco-Ville, az erőddel erősített óváros, ahol a Hercegi Palota, a bástya, a kertek, a Katedrális és az Oceanográfiai Múzeum is található.

La Condamine, a kikötő.

Monte-Carlo, lakó- és üdülőövezet, melyet 1866-ban hoztak létre. III. Charles herceg uralkodása alatt a herceg nevét viselte a városrész, itt található a világszerte ismert kaszinó. Híres még a nagyszerű hoteleiről, szórakozási lehetőségeiről.

Fontvieille, Monaco tengertől elhódított területe. Kikötő, stadion, sport komplexum, helikopter leszállópálya, károsanyag-kibocsátásmentes ipari terület, bevásárló-negyed található itt.Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play