» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Vad, romantikus, impozáns: a vízesések a természet igazi csodái. Bajorországban különösen lenyűgöző példák várnak arra, hogy felfedezze őket. Tízet mutatunk közülük.


1. Josefsthal vízesések - Romantika Felső-Bajorországban

Nem kell a Niagara-vízeséshez utaznia, hogy megtapasztalja a tiszta romantikát kedvesével - a felső-bajorországi Josefsthal vízesése gyönyörű motívum, különösen a reggeli vagy esti órákban. Nem kell hosszú túrát terveznie, hogy eljusson a céljához; a Josef-völgy szélén lévő erdőben tett nyugodt séta közvetlenül a vízesésekhez vezet. Ezért gyermekes családok számára is megfelelő úti cél.

A kavicsos partok és a nagy gyökerek elidőzésre és álmodozásra invitálnak, miközben a tizenkét méter mélyen csobogó vizet nézzük. A különleges fénypont: még egy friss zuhanyt is élvezhet közvetlenül a vízesés alatt. A Josefthal-vízesések környékén a fürdőzés is engedélyezett.

Információ a vízesésről:

Helyszín: Felső-Bajorország, Josefsthal am Schliersee
Magasság: 12 méter

2. Kuhfluch vízesések Farchantban

Garmisch-Partenkirchen közelében három lenyűgöző vízesés is van. A 270 méter magas Kuhfluchtwasserfälle Németország legmagasabb vízesései közé tartozik. Rusztikus alpesi legelők és színes virágos rétek, valamint egy jól jelzett ösvényhálózat hívogat.

Gyalogosan is elérhető - Farchantból körülbelül egy óra alatt elérheti a Kuhfluchtwasserfälle-t. A szokatlan névvel kapcsolatban több elmélet is létezik: Az egyik a "Kuhflack" eredetén alapul. Az elmélet szerint nyáron a tehenek hűvös, árnyékos helyet keresnek, ahol van elég víz, hogy ott lefeküdjenek. Valójában a mai napig néhány tehén legel a vízesések és a Loisach közötti alsó területen.

Információk a vízesésről:

Helyszín: Felső-Bajorország, Farchant, Garmisch-Partenkirchen mellett
Magasság: 270 méter

3. Röthbach vízesés Obersee-nél

Az Obersee-nél található Németország legmagasabb vízesése: a víztömegek itt összesen 470 métert zuhannak a mélybe. A nyaralók ezt a szépséget a Berchtesgadener Land régióban, a Königssee-tónál találják.

Ha kirándulni szeretne, a legjobb, ha a tónál kezdi - hajózzon el a Saletalmra, ahonnan a Watzmann lenyűgöző hátterére és egy csodálatos szurdokra nyílik kilátás. Innen három kilométeres séta, amíg a majdnem függőlegesen lezuhanó Röthbachfall teljes pompájában gyönyörködhet.

Információk a vízesésről:

Helyszín: Berchtesgadener Land, Schönau am Königssee mellett
Magasság: 470 méter

4. Tatzelwurm vízesések Oberaudorf közelében

Az Oberaudorf közelében található Tatzelwurm-vízesésről ijesztő legendák keringenek: azt mondják például, hogy a 95 méter mély szurdokba csúszó és beleeső óvatlan kirándulókat egy sárkányszerű lény, a Tatzelwurm falja fel!

Két nagyobb és néhány kisebb vízesés zuhog lefelé a sziklafalak mentén. Két hídról remek kilátás nyílik a látványosságra. 

Információ a vízesésről:

Helyszín: Felső-Bajorország, Oberaudorf közelében
Magasság: 95 méter

5. Lech vízesés Füssenben

A bajorországi Füssen városa leginkább a Neuschwanstein-kastélyról és a Hohenschwangau-kastélyról ismert. A város déli peremén azonban egy másik turisztikai látványosság is található: a tizenkét méter magas Lech-vízesés. Eredetileg természetes módon jött létre, de az építkezések során némileg megerősítették - ma egy teljes szélességű duzzasztómű a Lech folyón.

A páratlan látványt például egy hídról is megcsodálhatja, ahonnan jó kilátás nyílik a vízesésre. De egy rövid túra a gyönyörű területen keresztül is abszolút megéri. Füssenből körülbelül 30 perc alatt el lehet jutni a Lechfallhoz.

Információ a vízesésről:

Helyszín: Allgäu, Füssen
Magasság: 12 méter

6. Zipfelbach vízesés Allgäuban

A Zipfelbach-vízesés 300 métert zuhan alá Ausztrián kívül, Sonthofen közelében. A víz több természetes lépcsőn halad lefelé. Itt szinte egész évben süt a nap. Az útvonal körülbelül másfél órát vesz igénybe.

Ha ez túl megerőltető, Hintersteinben egy templom után van egy parkolót - onnan már látható a Zipfelbacher; 15 perc alatt célba ér. Egy hídról különösen jó kilátás nyílik a természeti látványosságra.

Információk a vízesésről:

Helyszín: Allgäu, Bad Hindelang, Sonthofen mellett
Magasság: 300 méter

7. Geratser vízesés Sonthofen és Kempten között

Ez a természeti szépség kicsi, de hatalmas: a Geratser-vízesés tökéletes hely a nyugalomra és a feltöltődésre. A mindössze hat méter mély víz nyugtatóan csobog a falon át a mélybe.

A Geratsert a Gerats és Rieder kis falvak közötti erdőrészben találja. Az odajutás is egyszerű: a vízesés mindössze 200 méterre van az úttól.

Helyszín: Allgäu, Sonthofen és Kempten között
Magasság: 6 méter

8. Scheidegger vízesések

Ha Bajorország délnyugati részén tett kirándulása során egy különösen szép vízesést is szeretne meglátogatni, a Scheidegger-vízesések jó választásnak bizonyulnak. A Scheidegger-vízivilágokat 2007-ben nyitották meg újra Lindau közelében.

Itt minden elérhető, ami a vízzel kapcsolatos. Ez egy nagyszerű hely az egész családdal való kirándulásra - különösen a kicsik számára. A vízesés körüli túraútvonalakat kapukkal biztosítják, így élvezheti a két lépcsőn 22 métert zuhanó víz természeti látványát. A kilátás felülről különösen szép.

Információk a vízesésről:

Helyszín: Allgäu, Scheidegg Lindau közelében, Bodensee
Magasság: 22 méter

9.  Rißloch-vízesés Bodenmais közelében

Ha a Rißloch-szurdok gyönyörű természetvédelmi területén keresztül túrázik, végül eléri az impozáns Rißloch-vízeséseket. Meglepő szépségüket akkor tudja a legjobban értékelni, ha minél feljebb túrázik. Ott a kilátás a leglátványosabb.

Bodenmais közelében a víz több vízesésen keresztül talál utat magának. Eközben lenyűgöző fák, mohával borított sziklák és óriási sziklák mellett kanyarog.

Információk a vízesésről:

Helyszín: Alsó-Bajorország, Bodenmais közelében
Magasság: 55 méter

10. Buchenegg vízesések

A Buchenegg-vízesést a bajor környezetvédelmi hivatal értékes geotopként tartja nyilván. Ezek is igazi szemet gyönyörködtetőek, és "Oberstaufen Wildbad" néven ismertek. Tehát: csomagolja be a fürdőruháját.

Vannak olyanok is, akik "Gumpen jucken" - ez a kifejezés a sziklaugráshoz az Allgäuban vált ismertté. A legmagasabb ugráspont jó 30 méterrel a víz felett van. Nem veszélytelen, többen már életüket vesztették ugrás közben.

Ha inkább kirándulna: Steibisből nagyobb emelkedők nélkül érheti el a Bodeni-tó és az Illertal-völgy közötti vízeséseket.

Információk a vízesésről:

Helyszín: Allgäu, Oberstaufen közelében
Magasság: 30 méterTartomány:Bajorország
GPS: 48° 56′ 48.32232″, 11° 24′ 13.93812″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward