» Belgium

» Belgium » Vallon-Brabant » Vallónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Villers apátság kihagyhatatlan kirándulás Brüsszelből. Minden sarkon van egy lenyűgöző, instagrammolható pillanat.


A Villers apátság egy hatalmas, 12. századi ciszterci apátsági épületegyüttes, amely a Wallon vidékén fekszik, mintegy 30 km-re Brüsszeltől, vonattal majd egy rövid sétával megközelíthető. Szerzetesek és laikusok évszázadokon át gyakorolták itt hitüket és a szegénységben és munkában való életüket. Ma a látogatók élvezhetik az apátság látványos romjait, a helyi ételeket, a szőlészetet és a mikro sörfőzdét.

A látogatás a régi malomban kezdődik, ahol a régi épületek között aranyszínű Corten-acélt helyeztek el, amely a malom vízművén átvezető sétányt alkot. A látogatók egy széles ösvényen haladnak a romok első része felé, lábuknál történelmi rózsaágyások futnak egy acél idővonal mellett. Séta közben 900 év világeseményei mellett haladnak el, mint például a keresztes hadjáratok, az amerikai függetlenségi háború, I. Károly angol király lefejezése, és természetesen a ciszterci apátsági élet felemelkedése és bukása.

A múzeum okosan és takarékosan használja az infografikákat, éppen a megfelelő mennyiségű információt nyújtva a látogatóknak, és hagyva, hogy a romok maguk beszéljenek a legtöbbet. A komplexumban elhelyezett táblákon található QR-kódok közvetlenül további információkhoz és audiokommentárokhoz vezetnek az eszközön.

Az igazi bámulatos látnivaló a gyógynövényágyásokon, a régi gyógyszertáron és a keskeny úton túl található. Egy átfogó romkomplexum bontakozik ki előttünk, amely lélegzetelállító látványt nyújt gótikus boltívekkel, kerengő terekkel, támpillérekkel, boltíves mennyezetű szökőkutakkal és teraszos kertekkel.

Az egész 36 hektáros együttes önmagában zárt, tehát biztonságos tér, tágas, nyílt zöldterületekkel és nagyszerű bújócskázási lehetőségekkel. Vigyázat, ezek 12. századi romok, ezért a lépcsőházak helyenként kopottak és egyenetlenek, a mennyezetek pedig érthető módon itt-ott beáznak.

A Villers apátság minden nap 10 órától 18 óráig tart nyitva (utolsó belépés 17 órakor). Foglalás nem szükséges. Egész évben kiállításokat és rendezvényeket tartanak.Tartomány:Vallon-Brabant
Cím:Abbaye de Villers
GPS: 50° 35′ 25.10358″, 4° 31′ 47.71459″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward