» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nem messze Tamswegtől található a Prebergebiet és a Prebersee, amely egy kedvelt kirándulási célpont.


Az UNESCO bioszféra rezervátum Salzburgi Lungau területén 60 tengerszem található, több mint bárhol másutt Európában. A hegyi tavak tekintélyes része eldugott helyen található, gleccservájatok és hegycsúcsok között. A Prebersee azonban autóval is kényelmesen megközelíthető.

Ez az alpesi lápi tó 1514 méteres tengerszint fölötti magasságban terül el, vizének nyári hőmérséklete kb. húsz fokos. Fürödni is lehet, ha nem bánjuk, hogy a tehenekkel kell osztoznunk a tóparti réten. Régóta tudott, hogy az iszapnak gyógyító ereje van.

A tó körül vezető lápi tanösvényen kb. egy órás út vezet. Elhaladunk a Preber-tó partján évről évre megrendezett hagyományosan híres lövészverseny állásai mellett is.

A verseny 1834 óta elmaradhatatlan augusztusi program. Érdekessége, hogy a lövészek nem a 120 méternyire elhelyezett céltáblákra, hanem azok vízi tükörképére céloznak. A lápi tó vize fizikai tulajdonságainál fogva visszaveri a lövedéket, ami aztán a parton álló céltáblán landol.

1957-ben Walt Disney is járt itt, filmre vetetett mindent és meg akarta építtetni a tó mását a Sziklás-hegységben. De nem sikerült a vállalkozás.Tartomány:Salzburg
Cím:Tamsweg
GPS: 47° 7′ 46.38″, 13° 48′ 37.296″
Honlap: http://www.tamsweg.info/de/wandertipp-prebersee-tamsweg-lungau.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward