» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bajorország leghosszabb természetes szánkópályái.


Grasberg: panorámás kilátással

A szánkópálya a Grasbergi Szent Márton kunyhótól a Garmisch-Partenkircheni Bayernhalle-ig vezet. Az emelkedő viszonylag rövid, alig egy óra, és a két és fél kilométeres lejtő nem túl meredek.

Még arra is van idő, hogy élvezze a Garmisch-Partenkirchenre és a Wetterstein-hegységre nyíló kilátást.

Wallberg: Leghosszabb természetes szánkópálya

Wallberg szánkópálya a Tegernsee-tónál

A felső-bajorországi Wallberg 6,5 kilométeres pályáján - amely Németország egyik leghosszabb pályája - szánkózási tapasztalattal kell rendelkeznie, ha szánkózni szeretne. Különösen a középső szakasz meredek lejtő. Ha itt elfelejt fékezni, akkor gyorsan belevág az erdőbe.

A 30 perces ereszkedés meredek szakaszokkal és szűk kanyarokkal kezdődik. A szánkót fékezni kell, különösen néhány szerpentin előtt. Emiatt a pálya nem alkalmas kisgyermekek számára.

A Wallberg kápolna alatt 1620 méterrel fekvő kiindulópontra a Tegern-tó partján fekvő Rottach-Egernből felvonóval lehet eljutni. A szánkókat a hegyi állomáson lehet bérelni, de a saját biztonsága érdekében hozzon magával sisakot és síszemüveget, tanácsolják a szánkópálya üzemeltetői.

Hörnle: 15 perc szánkózási szórakozás

A Bad Kohlgrub melletti Hörnle egy lendületes lejtő. A 4,5 kilométeres szánkós móka meredek lejtővel kezdődik, később a széles erdei úton kicsit nyugodtabbá válik a szánkózás.

A szórakozás körülbelül 15 percig tart.

A starthoz hegyi vasút viszi fel a szánkózás szerelmeseit a csúcsra.

A völgyállomáson igény esetén szánkókat is lehet bérelni.

Blomberg: Szánkózás reflektorok alatt

Szánkózás az esti fényben: a Bad Tölz melletti Blombergen a lejtő nem csak napközben van nyitva - szombaton a középső állomásról induló szánkópálya is nyitva van este 7-től 22 óráig. Az 5,5 kilométer hosszú pálya napközben is használható. A meredek szakaszok és az éles kanyarok kihívást jelentő csúszást jelentenek.

A kiindulópontot vagy ülőlifttel, vagy másfél-két óra alatt gyalogosan, az erdei úton keresztül érheti el. A Blombergbahn völgyállomásán szánkókat lehet bérelni. 

Garmisch: A síugró mellett

A garmischi Eckbauer szánkópálya közvetlenül a nagy síugró pálya mellett található. A sístadion parkolójából felfelé vezető út felváltva erdőn és réteken keresztül vezet az Eckbauer hegyi fogadóhoz. Onnan egy használaton kívüli sípálya mentén ereszkedünk le.

A teljes útvonal két és fél kilométer hosszú. Elég meredek, különösen az alsó részén, és helyenként nagyon jeges lehet.

Bad Hindelang: Három szánkópálya közül választhat

A Bad Hindelangban található Hornbahn szánkópálya Bajorország egyik legnépszerűbb szánkópályája. Nem csoda, hiszen három, egyenként 3,5 kilométer hosszú szánkópálya található itt.

  • A sárga nagyon kanyargós, és ügyességet és tapasztalatot igényel a versenyzőktől.
  • A piros hosszú kanyarokban húzódik a Hornwiesen rétek mellett, közvetlenül a Grüebplätzle felé.
  • A kék pedig a tökéletes családi futamnak számít.

A völgyállomáson szánkót lehet bérelni. Ha a végső szánkózás élményére vágyik, akkor ott versenyszánkót bérelhet.

Mittagbahn: Az Allgäui-Alpok legszebb panorámája

A Mittag csúcsáról Immenstadtba vezető természetes szánkópálya tiszta adrenalin. A dupla ülőfelvonó két szakaszban közlekedik a völgyállomástól a középső állomáson keresztül a felső állomásig. Mintegy 1400 méteres magasságban abszolút csúcspont vár: az Allgäui-Alpok talán legszebb panorámája.

Innen 5,2 kilométernyi tökéletesen karbantartott pályán szánkózhat le a völgybe.

A szánkókat közvetlenül a völgyállomáson lehet bérelni.

Gyors szánkópálya: Hirscheckblitz Ramsau

A szánkópálya, amelyet a szánkólegenda Schorsch Hackl-lal közösen terveztek, 2011-ben nyílt meg új attrakcióként a Berchtesgadener Landban, Ramsau közelében található Hochschwarzeck ülőliftnél. A feljutás egy külön erre a célra kijelölt téli útvonalon keresztül is lehetséges.

A 2,3 kilométer hosszú, kihívást jelentő, meredek és kanyargós szakaszokkal tarkított pályán a tesztek során 47 km/h-s végsebességet mértek. A kizárólag szánkósok számára fenntartott pálya átfogó biztonsági koncepcióval rendelkezik.

A völgy- és hegyi állomásokon szánkókölcsönző működik.

Új Jennerhex szánkópálya a Königssee-nél

A Berchtesgaden melletti Königssee-nél lévő új szánkópálya a Jenneren nagyszerű panorámát ígér.

Új sportos szánkópálya indul a Berchtesgaden melletti Königssee fölött magasan a Jenneren: a "Jennerhex" panorámás kilátást nyújt a völgyre és az "alvó boszorkány" hegyvonulatra, amelyről az 1,3 kilométer hosszú szánkópálya a nevét kapta.

Az üzemeltető szerint az ottani kanyarok többsége hosszú, csak három szűkebb kanyar igényel vezetési készséget, de ezek jól ki vannak jelölve és biztosítva. A Jennerbahn középállomástól az útvonal a víztározó mellett halad lefelé a Jennerwiesenbahnhoz, amely a szánkózás szerelmeseit ismét felviszi.

A klasszikus szánkókat felfüggesztett rendszerrel, valamint a snowbobokat lehet szállítani, de más típusú szánkókat nem. A szánkópályán keresztül történő feljutás tilos, és a lejtő le van zárva a szánkózók előtt.

A szánkókölcsönzés a völgy- és a középső állomáson elérhető. A nagy Königssee-parkoló a bajor ünnepnapokon kívül ingyenes; ünnepnapokon a Jennerbahn a jegy megvásárlásakor a parkolási díjat kifizeti.Tartomány:Bajorország
GPS: 48° 56′ 48.32232″, 11° 24′ 13.93812″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward