» Ausztria

» Ausztria » Salzburg

Adventi vásárok Salzburg tartományban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A karácsonyvárás heteiben romantikus színdarab díszleteinek képét öltik fel Salzburg tartomány falvai, városkái: gonddal díszített kirakatok, ünnepi girlandok, karácsonyi kivilágítás, adventi vásárok.

A hegyvidéki advent feledhetetlen élménye vár a tartomány kisebb-nagyobb helységeiben.

Adventi vásár St. Leonhardban

Hagyományos adventi vásár művészi kézművesmunkákkal és ízléses ajándékötletekkel a Grödig melletti St. Leonhard kegytemploma mellett. Itt rendezik Salzburg tartomány legrégibb adventi vásárát. Kizárólag iparművészeti tárgyak, forralt bor, puncs, aprósütemény és szárított körtével, fügével készített "Kletzenbrot" kapható. Az élményt a "fúvósok toronyzenéje" és adventi énekösszeállítás teljesíti ki. A bevétel egészét fogyatékossággal élő emberek életének könnyebbé tételére fordítják.

2018. november 24- december 22. Minden szombaton, vasárnap és a dec. 8-i ünnepnapon, a Grödig melletti St. Leonhard kegytemploma mellett.

Adventi vásár Oberndorfban

A kápolna helyén állt egykor az a templom, amelyben először csendült fel a világszerte talán leghíresebb karácsonyi ének, a "Csendes éj, szentséges éj". Különleges élmény ellátogatni ide. Az emlékkápolnát romantikus, mégis áhítatos hangulat fogja körül. A vásárt pedig ne mulassza el senki, aki a mézeskalácsot, forralt bort és hasonló finomságokat kedveli. A karácsonyi postahivatalban lehetőség nyílik karácsonyi bélyeggel és pecséttel ellátott leveleket feladására.

2018. november 23-december 24.(részletek)

Adventi vásár az Aiderbichl gazdaságban

Számtalan égő varázsolja mesevilággá az előcsarnokot és az udvart. A gyerekek betlehemet barkácsolhatnak, részt vehetnek a mézeskalácssütésben és megnézhetik, hogyan dolgozik a patkolókovács.

2018. november 18 -2017. január 6.

Salzburgi hegyvidéki advent Großarl-völgyben

Derűs, egyben áhítatos hangulatú a salzburgi hegyvidéki advent a Großarl-völgyben. Gonddal feldíszített standok sokasága, élő betlehem, fúvószenészek fellépése, finomságok és a régió valódi kézműipari különlegességei. A gyerekeket különösen változatos adventi program várja: süteményt süthetnek, felkereshetik az "angyalkák stúdióját", lovaskocsin kocoghatnak. A többi legyen meglepetés.

2018. november 30 - december 23.

Halleini karácsonyi vásár

2018. november 16-december 23.

Adventi vásár Hohenwerfen várában

2018. december 1-2., 7-9.(részletek)

Adventi vásár Zell am See óvárosában

2018. november 22.- december 23. hétvégén

Advent Gasteintalban

Decemberben a Gasteini-völgy mindhárom településén hangulatos karácsonyi vásárokat tartanak. Az érdeklődőket saját készítésű süteményekkel, fűszeres punccsal, aprólékos munkával készült kézműves termékekkel, valamint ötletes karácsonyi ajándékokkal várják.

Bad Hofgastein: 2018. november 30 -december 23. minden péntek-vasárnap

Tartomány:Salzburg
GPS: 47° 48′ 34.164″, 13° 3′ 18.036″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó