Lépj be a semmibe!

2013. december 31.

print MTI/Hetedhétország.hu

Lépj be a semmibe!

December 20-án nyílt meg a látogatók előtt a mélység fölé kinyúló, átlátszó padlójú üvegdoboz, ahonnan megcsodálhatják a Mont Blanc-t, Európa legmagasabb hegyét.

December 20-án nyílt meg a franciaországi Chamonix feletti 3842 méter magas Aiguille du Midi csúcson épült új kilátó. A kilátó érdekessége, hogy minden oldala és az alja is üvegből készült, semmi sem akadályozza a látványt.

Franciául „Pas dans le vide”, angolul „Step into the Void” névre keresztelt üvegkalitka (magyarul talán „Lépj be az ürességbe”) három oldalfala, mennyezete és alja is 12 mm vastag üvegből készült. Alattunk csak az 1035 méteres mélység tátong. Az építmény állítólag ellenáll a 220 km/órás szélnek is.

A kilátó a franciaországi Chamonix feletti 3842 méter magas Aiguille du Midi csúcson található, ahová 20 perces liftezéssel lehet feljutni. A látogatók egy papucsot kapnak, hogy ne csússzanak el az üvegpadlón, valamint így lehetőség szerint kíméljék a padló üvegét. Ez az a pont, ahol normál turista legközelebb juthat az Alpok legmagasabb csúcsához (Mont Blanc).Az üvegkalitka megépítésének ötletét az arizonai Skywalk adta, Az építkezés 2013. szeptember 13-án kezdődött meg. A 2,1 millió euróba került kilátó építéséről itt található egy rövid film:Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play