Öt euróért jegesmedve lehet Bécsben!

2014. január 5.

print Eurocomm-PR

Öt euróért jegesmedve lehet Bécsben!

A Schönbrunni Állatkert adománygyűjtő akciója keretében egy óriási jegesmedve-mozaik része lehet az, aki legalább öt eurót ad az új jegesmedve-kifutóra. A Ferenc József-föld nevet viselő létesítmény várhatóan nyár elejére készül el.

Öt euróért cserébe bárkinek a fényképe felkerülhet arra az óriási jegesmedve-mozaikra, amely a bécsi állatkert új jegesmedve-kifutójánál, a Ferenc József-földnél (Franz Josef Land) lesz látható. Ehhez csupán le kell fényképeztetnie magát az állatkert egyik önkéntesével, vagy be kell küldenie egy fotót az online adományozás után.


Copyright Daniel Zupanc / Tiergarten Schönbrunn

Az új jégvilág szabadtéri részei csaknem háromszor akkorák lesznek, mint a régié, rétek, sziklák, patakok és vízesések idézik majd a jegesmedvék természetes életkörülményeit. Az 1.700 négyzetméteres kifutóban különböző vízmélységű medencék is lesznek, amelyek úszásra és merülésre invitálják a sarkvidéki állatokat. A kifutó közepét egy alagút szeli ketté, ahonnan a látogatók különleges perspektívából leshetik meg a jegesmedvéket, illetve amely szaporulat esetén válaszfalként szolgálhat apa valamint anya és bocsa között. Így a mama stresszmentesen nevelheti kicsinyét.


Copyright Daniel Zupanc / Tiergarten Schönbrunn

A kifutóhoz egy többszintes épület, a Polardom is tartozik majd, ahol a látogatók a sarkkörök élővilágáról és a jegesmedvék túlélésért folytatott harcáról tudhatnak meg többet.

 


Copyright Dipl.-Ing. Peter Hartmann


A 10,5 millió euróba kerülő kifutó, amely az 1873-as osztrák-magyar sarkköri expedíció nyomán a Ferenc József-föld nevet kapta, várhatóan nyár elején nyitja meg a kapuit. Azt, hogy kik lesznek a lakói, egyelőre nem tudni, mivel erről az Európai Veszélyeztetett Fajok Programja (EEP) keretében döntenek majd. Valószínűleg egy nőstény és két hím jegesmedve érkezik majd Bécsbe, és a nőstény dönti el, hogy melyikükkel alapít családot. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play