Óriásbogár invázió a Lakompaki-kastélyban

2014. március 31.

print Hetedhétország.hu

Óriásbogár invázió a Lakompaki-kastélyban

A kiállításon a húsz centiméteres óriáscincért és a világ legsúlyosabb, akár 115 grammot is elérő bogarát, a góliátbogarat is természetes, trópusi erdőket idéző környezetben tanulmányozhatják az érdeklődök.A Kópházától mindössze 19 km-re található Lakompaki-kastélyban (Schloss Lackenbach) „A bogár világ csodálatos óriásai” című, a világ legkülönlegesebb bogarait bemutató kiállítás nyílt meg a napokban.

A rovarok több mint 350 000 eddig megismert fajtáival a Föld élővilágának legnagyobb állatfajai. Legszebb, legérdekesebb és legnagyobb egyedeiket mutatja be az időszaki kiállítás. A többszörösen kitüntetett, nemzetközi hírű állatpreparátor és naturdesigner Stefan Gratzer, a salzkammerguti „Treffpunkt Natur“ múzeum vezetője ezeket a csodálatos lényeket diorámába foglalva természetes környezetükben tárja elénk.

A gyűjtők számára is különlegességnek számító, húsz centiméteres óriáscincért  és a világ legsúlyosabb, akár 115 grammot is elérő bogarát, a góliátbogarat természetes, trópusi erdőket idéző környezetben tanulmányozhatják az érdeklődök.

A tárlaton nem csak a forma-és színgazdag bogarakat csodálhatjuk meg, hanem megismerhetjük életterüket, többek között az Egyenlítő környéki trópusi esőerdők világát is.

A csodálatos óriásbogarak 2014. július 1-ig láthatók.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play