Vérengzés a bécsi új jegesmedve-kifutóban

2014. május 20.

print Eurocomm-PR

Vérengzés a bécsi új jegesmedve-kifutóban

A Schönbrunni Állatkertben a 10,5 millió euróba kerülő új jegesmedve-kifutó az 1873-as osztrák-magyar sarkköri expedíció nyomán a Ferenc József-föld nevet kapta. A múlt héten átadott kifutó új lakója, a nőstény Lynn néhány hete költözött Bécsbe. Hétfőn nem éppen barátságos oldalát mutatta meg, felfalt egy pávát.

A Schönbrunni Állatkertben a 10,5 millió euróba kerülő új jegesmedve-kifutó az 1873-as osztrák-magyar sarkköri expedíció nyomán a Ferenc József-föld nevet kapta.

Az új jégvilág szabadtéri részei csaknem háromszor akkora, mint a régi, rétek, sziklák, patakok és vízesések idézik a jegesmedvék természetes életkörülményeit. Az 1.700 négyzetméteres kifutóban különböző vízmélységű medencék vannak, amelyek úszásra és merülésre invitálják a sarkvidéki állatokat.

A kifutó közepét egy alagút szeli ketté, ahonnan a látogatók különleges perspektívából leshetik meg a jegesmedvéket, illetve amely szaporulat esetén válaszfalként szolgálhat apa valamint anya és bocsa között. Így a mama stresszmentesen nevelheti kicsinyét.

A kifutóhoz egy többszintes épület, a Polardom is tartozik, ahol a látogatók a sarkkörök élővilágáról és a jegesmedvék túlélésért folytatott harcáról tudhatnak meg többet.

A múlt héten átadott kifutó új lakója, a nőstény Lynn néhány hete költözött Bécsbe. Hétfőn nem éppen barátságos oldalát mutatta meg, felfalt egy pávát.

Az állatkert négy pávája közül az egyiknek a szokásává vált, hogy a jegesmedvék territóriumának építési területén sétálgasson, erről pedig azután sem mondott le, hogy Lynn beköltözött. A nőstény ragadozó szombaton nagy élvezettel falta fel vacsorára a váratlan ínyencséget.

A schönbrunni állatkertnek így három hím pávája maradt: két kék és egy fehér.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play