A legszebb üvegkristályok Párizsban

2014. június 26.

print

A legszebb üvegkristályok Párizsban

Párizsban, a Galerie-Musée - Maison Baccarat-ban egy átfogó kiállítás keretében 250 remekmű mutatja be az ikonikus márka 250 évét.

Párizsban, a Galerie-Musée - Maison Baccarat-ban egy átfogó kiállítás keretében 250 remekmű mutatja be az ikonikus márka 250 évét.

 


1764-ben, XV. Lajos király engedélyével alapították meg lotaringiai Baccarat-ban a világ legillusztrisabb Kristály Manufaktúráját. A Baccarat alkotásokra jellemző az elegancia és a kiváló szaktudás, mely mindig megelőzte az adott korszak jellemzőit. Mára a manufaktúra világcégé fejlődött, csak az Egyesült Államokban 13 boltja van.

 


A kiállítás bejáratánál egy hatalmas, megterített asztal várja a látogatókat, melyen a legnagyobb nevek által rendelt, leghíresebb alkotások láthatóak. A látogatás öt nagy témakör köré épül, melyek meghatározták a legendás márka világát.

 


A Baccarat szaktudásának csodálatos kifejezőeszköze a Harcourt üvegkelyhek. Ezt az elegáns és kivételes stílust magába foglaló alkotást olyan hírességek is megrendelték, mint pl., III. Napóleon, II. János Pál Pápa, a Sziámi királynő stb. A stílusa örök, melyet az évek folyamán mindig kicsit finomítottak és újragondoltak.

 


1839-től már színes alkotásokat is készített a manufaktúra. A híres kétszínű kristályalkotások megjelenése a Baccarat történelem egyik fontos szakasza. Ezt a technikát még ma is alkalmazzák és olyan egyedi alkotásoknál használták, mint pl. Ettore Sottsass alkotásai.

 


A vörös és az arany ereje a csodálatos vörös kristály és a 24 karátos arany ötvözetében rejlik. A Baccarat vörös kristály ezer színben ragyog a rózsaszínestől a bordó vörösig. A legszebb darabokra a rubinvörös szín a jellemző, melyet a Párizsi 1867-es Világkiállításra készített "Simon" vázapárosnál is használtak.

 


A kiállítás Párizsban a Galerie-Musée - Maison Baccarat-ban 2015. január 24-ig l
átható. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play