Megnyílt a Cinecitta World Rómában

2014. július 29.

print

Megnyílt a Cinecitta World Rómában

Az egykori híres római filmgyárban forgatott filmek díszletei kelnek életre az olasz fővároshoz közeli Castel Romanóban július 16-án megnyílt szórakoztató parkban.A Cinecitta World kínálta látványosságok között óriási hullámvasút, vadnyugati tűzpárbaj és űrséta is szerepel.Az egykori híres római filmgyárban forgatott filmek díszletei kelnek életre az olasz fővároshoz közeli Castel Romanóban július 16-án megnyílt szórakoztató parkban.A Cinecitta World kínálta látványosságok között óriási hullámvasút, vadnyugati tűzpárbaj és űrséta is szerepel.

 


Az egykori híres római filmgyárban forgatott filmek díszletei kelnek életre az olasz fővároshoz közeli Castel Romanóban július 16-án megnyílt szórakoztató parkban.

 


Évi négymillió látogatót várnak az olasz film virágkorát idéző komplexumba, ahol 40 attrakció idézi fel a fiatalok számára a legendás római filmváros egykori szuperprodukcióit.

A Cinecitta World kínálta látványosságok között óriási hullámvasút, vadnyugati tűzpárbaj és űrséta is szerepel.

 


A több mint harminchektáros új római élményparkot az 1937-ben alapított Cinecitta egykori római filmgyár ihlette. A hullámvasút a Ben Hur (1959) című film ókori római díszletei között tekereg, de a parkban felelevenednek a Federico Fellini rendezte Cabiria éjszakáinak (1957) jelenetei is, és a felnőtt és gyerek látogatók "leszállhatnak" Dante Alighieri poklának mélységeire is - egy ezt idéző alagútban.

 A Cinecitta World díszleteit Dante Ferretti többszörös Oscar-díjas olasz díszlettervező készítette.
Az élményparkot olasz vállalkozócsoport finanszírozta, és a Castel Romanóban található outlet kereskedelmi központ szomszédságában építették. 

 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play