Tessék jól viselkedni, kedves turista!

2014. augusztus 12.

print

Tessék jól viselkedni, kedves turista!

Itáliában vakációzva a külföldi turisták egyre neveletlenebbé válnak: belemásznak a szökőkutakba, esznek-isznak a tereken, napoznak az utcákon! Egy olasz napilap arra keresett választ, hogy az emberek miért eresztik el magukat ennyire Olaszországban.Itáliában vakációzva a külföldi turisták egyre neveletlenebbé válnak: belemásznak a szökőkutakba, esznek-isznak a tereken, napoznak az utcákon! A Corriere della Sera olasz napilap arra keresett választ, hogy az emberek miért eresztik el magukat ennyire Olaszországban.

 


Az Itáliát főleg nyáron felkereső turisták azt hiszik, hogy nálunk, olaszoknál mindent szabad - írta a Corriere della Sera. Az újság szerint a külföldiek nagy része azért viselkedik teljesen másképpen Olaszországban, mint ahogyan hazájában tenné, mert egyrészt nem veszik komolyan az olaszokat és az olaszországi szabályokat, másrészt Itáliát a lazaság országának tartják, ahol fittyet lehet hányni a szigorú előírásokra, hiszen úgyse tartja be senki ezeket.

 

Neveletlen turisták


A napilap a velencei Corriere Veneto korábbi cikkéhez csatlakozott, amely azt panaszolta, hogy a lagúnák városába érkező turisták letáboroznak a Szent Márk téren, a velencei padokon és utcai lépcsőkön szabályos piknikeket rendeznek az otthonról hozott szendvicseikkel, az utcákon félmeztelenül sétálnak, hogy lebarnuljanak. Éjszaka sem jobb a helyzet, amikor az ittas turisták hajnalig kiabálnak Velencében, és a csatornák széléről intézik el dolgukat.

 

Neveletlen turisták


A Corriere della Sera szerint a külföldi turisták nem illemtudóbbak Firenzében vagy Rómában sem. Példát nekünk, olaszoknak kellene mutatnunk, de Itália hírnevét külföldön gyakran csak a Nápolyt elárasztó hulladék, vagy a 2015-ös milánói világkiállítás építkezéseit övező korrupciós botrányok övezik - vélte az olasz napilap.

 

Neveletlen turisták


Amikor a külföldi turista a repülőtérről Express-vonattal megérkezik a római Termini pályaudvarra, az első, amit lát, az a káosz, kiabálás, a szabályok teljes hiánya. A turisták ilyenkor megállapítják, hogy Olaszországban ez a helyzet, ehhez kell alkalmazkodni. Ezért fordul elő, hogy az otthon a minimális sebességkorlátozást is betartó svájciak, az olasz autósztrádákon száguldoznak - írta a napilap.

Azt is megjegyezte ugyanakkor, a külföldiek viselkedése ugyanakkor azt is mutatja, hogy Itáliában teljesen szabadnak érzik magukat és Olaszországot olyan helynek tartják, ahol mindent összevetve, jó élni. 

MTI

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play