Vízre bocsátották Hermionét

2014. szeptember 3.

print

Vízre bocsátották Hermionét

Vízre bocsátották Lafayette márki Hermione nevű fregattjának mását. Hermione 1793-ban zátonyra futott és elsüllyedt az Atlanti-óceánon a nyugat-franciaországi Croisic partjainál - most újjáéledt és ismét Bostonba tart.Vízre bocsátották Lafayette márki Hermione nevű fregattjának mását. Hermione 1793-ban zátonyra futott és elsüllyedt az Atlanti-óceánon a nyugat-franciaországi Croisic partjainál - most újjáéledt és ismét Bostonba tart.

 


Vízre bocsátották Lafayette márki (1757-1834) Hermione nevű fregattjának mását és a hajóval vasárnap hajnalban próbautat tettek a délnyugat-franciaországi Rochefort körzetében.

Hermione a francia hadsereg Concorde osztályú fregattja volt. 1780-ban utánpótlást vitt Bostonba az amerikai függetlenségi háború harcosainak. A háborúban a francia katonatiszt George Washington oldalán harcolt.

 


A vasárnapi próbaút mérföldkő volt a hajó megépítésének 1997-ben kezdődött programjában, amelynek keretében jövőre ismét át akarnak kelni vele az Atlanti-óceánon Bostonba, rekonstruálva Lafayette egykori útját.

 


Haditengerészeti szakemberek történészek segítségével építették fel újra a Hermione-t Rochefort kikötőjében. Ugyanazokat az alapanyagokat - a hajótesthez tölgyfát - és ugyanazt a módszereket - 18. századi csigasort - használták, amelyekkel egykoron az eredeti hajót építették.

 


Az 550 tonnás Hermione fregatt 44,2 méter hosszú, fedélzete 11,24 méter széles, 32 lövege volt és 255 tagú legénysége. 1779 áprilisában bocsátották vízre. 1793-ban zátonyra futott és elsüllyedt az Atlanti-óceánon a nyugat-franciaországi Croisic partjainál.

MTI

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu